Internmatch, Svenskbesök & Ny Helg....

Igår var det så dags igen...
Ny internmatch, "Old-timers" vs. "Ungguttarna" på isträningen.
Dagen till ära hade det kastats om en liten aning i lagen. Isens yngste spelare hade fått dra på sig "Old-timers" mycket ärofyllda blåa dräkt medan en av de äldre fick dra på sig den lite mer illadoftande röda dressen.
Vi spelade som vanligt "Bäst av" matcher, där det är först till 5 som gäller.
Vi lät Ungguttarna susa iväg litegrann då dom fick chansen att vinna den första matchen. Kanske rent av beror på att våra gamla kroppar behöver en match för att bli varma? Vad vet jag ;)
Och som de susade iväg sen, både i kropp och i skalle! Man kunde nästan tro att de vunnit VM-guld efter första matchen. Att de inte "var där" i andra matchen syntes både klart och tydligt då det rann iväg rejält och snabbt. Ne, ödmjukhet är ett ord och begrepp ni behöver lära er pågar.
Tredje matchen blev sen lite jämnare, åtminstone målmässigt ;)
4-4 var ställningen efter att vi Old-timers hämtat upp ett 0-3 underläge. I en kontring kommer jag själv och den verklige Old-timern Brett Stewart (43 bast) i en 2 mot 1:a. Brett lägger ett smörpass som jag trycker i stolpen. På returen, vem fanns med och påpassligt framme om inte den yngste killen på banan tillika stora talangen Sander Hansen. Han sänkte sina forna lagkamrater på ett oerhört snyggt sätt då han lobbade pucken otagbart över den simmande keepern.
Glädjen var enorm och efteråt firades det med foto av vinnarlaget samt bastanta lösingar i garderoben!
Alltså, 2-1 igen och Old-timers har spätt på sin ledning till 2-0!
______________________________________________________________________________________________

I skrivande stund bör väl ännu en svensk ha anlänt till Skien. Ett tilltänkt nyförvärv kommer under helgen att besöka "byen" och klubben tillsammans med sin sambo. Lägenhetstittning, jobbsnack, bytittning, besök hos oss på Bataljonveien och mycket mycket mer väntar dessa under deras vistelse i Telemark.

Vem det rör sig om tänker jag som vanligt inte avslöja, ännu :)
Utan det får ni snällt vänta på...
Hoppas iaf att de ska finna det tillfredsställande här i Skien och att en underskrift inte dröjer alltför länge.
Då givetvis, är Hockeyns Bakgård först med att publicera namn och motsvarande.

Vet att det ryktats därhimma om ett visst "UFO". Men nej, det kan jag kraftigt dementera!
______________________________________________________________________________________________

Underbart att se hur Tre Kronors trupp till VM byggs upp för varje dag. Laget vimlar av kvalitetsspelare från NHL och detta börjar se riktigt smautrevligt ut! Senast i raden, Niklas "Kron Wall of Pain" Kronwall! VILKET TILLSKOTT!
En av våra abslout bästa spelare Henrik Zetterberg kommer. Likaså gör MEGAtalangerna Victor Hedman, Gabriel Landeskog och Jakob Silfverberg. Lägg därtill att Världens bäste offensiva back Erik Karlsson kanske kommer till Stockholm tillsammans med den svenska Kult-spelaren och NHL-veteranen Daniel Alfredsson.
Ne, detta kan bli RIKTIGT roligt! Vilket lag det kan bli av det här!

NHL-läget i Tre Kronor
Med i truppen nu:
Jhonas Enroth, målvakt, Buffalo, Victor Hedman, back, Tampa Bay, Gabriel Landeskog, forward, Colorado.
Ansluter till VM: Jonathan Ericsson, back, Detroit, Loui Eriksson, forward, Dallas, Henrik Zetterberg, forward, Detroit, Johan Franzen, forward, Detroit, Niklas Kronwall, back, Detroit, Niklas Hjalmarsson, back, Chicago, Viktor Stålberg, forward, Chicago, Marcus Krüger, forward, Chicago, Jakob Silfverberg, forward, Ottawa.
Inte svarat: Erik Karlsson, back, Ottawa, Daniel Alfredsson, forward, Ottawa, Mikael Samuelsson, forward, Florida.

Många är dom som fått smaka på "The Kron Wall of Pain"! Hoppas det blir en hel del till under VM, varför inte ett par norrbaggar i premiären? ;)

Hoppas ni får en lika fantastisk helg som jag kommer få!


/ Captain #6


Intervju med Robin Lindal....

Så kommer den då, den hett eftertraktade intervjun med Skien IHKs första nyförvärv, om än med viss fördröjning pga. att undertecknad denna afton varit bortbjuden till den sympatiske Mats Nyegaard.
Tack för kaffet Mats!

Robin får nu även den oerhört stora äran att bli förste varelse att bli intervjuad utav redaktionen på Hockeyns Bakgård.

Håll tillgodo!

Allmän info:
Namn: Robin Lindal
Född: 88-02-15
Bor: För tillfället Kristianstad men snart Skien
Civilstatus: Sambon Lina
Moderklubb: Kristianstad IK
Andra klubbar: J-18 Växjö Lakers, Kristianstad J-20 Elit, Osby IK div 2, Sölvesborgs IK div 3.


Som den trogne läsare och besökare du är på Hockeyns Bakgård, hur känns det nu att få ett helt inlägg med dig själv i strålkastarljuset?
- Känns otroligt bra att få synas på en så väl meriterad blogg!

Hur känns det att ha klart med klubb såhär förhållandevis tidigt?
- Skulle vilja säga att det är en otrolig lättnad för nu kan jag fokusera på sommarens träning ;)

Vad fick dig att välja Skien IHK?
- Den otroliga stämningen är en stor bidragande faktor, samt då alla möjligheter som finns för att utvecklas både på det personliga planet och klubbens målsättningar.

Du är beryktad i Sverige för din reptil-plock där du gärna gör "en Brodeur" (dvs, går från is till tak med plocken), hur skulle du vilja beskriva dig själv som spelare?
- Haha, jag skulle vilja beskriva mig själv som väldigt lugn i mitt sätt att agera på isen. Men med bra fart under skridskorna som har varit en av mina styrkor. ”pucken är inte i mål för ens den har korsat mållinjen” brukar jag själv säga.

Du var min hemlige gäst och inneboende under Skien IHKs try-out och fick uppleva samma behandling som Man United-keepern De Gea, (för att komma undan alla journalister gömdes Robin bakom ett lakan 
påvägen in på Skien Isstadion), hur upplevde du detta hemlighetsmakeri?
- Väldigt roande måste jag säga! ;)

Vad fick du annars för intryck utav klubben Skien IHK under dina dagar här?
- Gedigen, meriterad klubb som vill framåt och med en god laganda, samt då en härlig ledarstab.

Hur lyder dina tankar om Skien Isstadion samt den enorma anläggningen Skien Fritidspark?
- Först när jag såg hur stort allt var och hur mycket det fanns runt om kring fanns det inte ord att beskriva den. Kan nog inte än idag göra det.

Garderoben (omklädningsrummet) då? Kommer du trivas i den?
- Separata platser, gott om plats, lukten. Kommer att stormtrivas!

Hann du skaffa dig en bild av "Byen" Skien under ditt besök?
- Fin stad med allt som man till synes kan behöva. Kanon utsikt från bron vi körde över, slog ju det mesta jag sett tidigare.

Du hann iaf med ett besök på "Byens" bästa pizzeria Campino där du valde att förtära en kebabtallrik, ditt betyg på den?
- 4.5/5 får den för dess kvalitet på köttet och dess pommes sen kunde det varit lite mer tryck i såsen på den.

Du lyckades med konststycket att köra vilse på de norska vägarna och hamnade långt ut i den norska vildmarken, vad tycker du om just dom, de norska vägarna? (Robin litade blint på sin GPS enligt 
egen utsago).
- Haha ja det va minst sagt ett roligt fenomen det där, mycket fint va det i alla fall i skogen med några små insjöar och lite sladdig grusväg. Kvalitén på vägen var kanske inte den bästa då jag höll på att skicka fjädringen genom huven ett par gånger.

Du fick äran att träffa den store legenden här i Skien, Helge Roar Haugen (Legendförklarad överallt, förutom på Lundetangen där det allt som oftast slutar med utvisning), hur lyder ditt första 
intryck av honom?
- Gedigen, trevlig och rolig man! Mycket tacksam över boken jag fick av honom också innan min hemfärd!

Snuset är dyrt i Norge, hur löser du detta problem?
- Hmm, ja till synes så va den ju det. Men har på sistone dragit ned på snusandet och ligger ungefär på en lösdosa i veckan så det klarar ju sig ett bra tag.

Sista frågan då, vilka är dina mål och förväntningar på den kommande säsongen i Skien IHK?
- Att vinna! Hålla en hög nivå på både mitt eget spel och lagets. Helt enkelt att tillföra något till klubben.


Ett par korta frågor:
Förebild på isen: Patrik Roy, samt Gusten Thörnqvist som jag träffade personligen när han hade en kort session i Växjö Lakers.
Förebild i KIK genom tiderna: Johan Svensson       
Favoritlag i Sverige: Brynäs Tigers
NHL: STL. Blues
KHL: Dynamo msk.
Norge: Skien ;)
Monsterplock ala Brodeur eller fight ala Hextall: Måste ju säga att jag hellre gör en monsterplock ala Brodeur då jag inte är så mycket för att ta en fight.


Materialfrågor:
Benskydd: Bauer
Plock: TPS
Stöt: Bauer
Klubba: Kynetyk full carbon


Återigen, Varmt Välkommen till Skien Ishockeyklubb Robin!/ Captain #6


1:a nyförvärvet....

Alla papper är signerade, kontraktet anlände i ett fagert kuvert (ett sådant där med doft) till brevlådan på Åsen.
Detta bekräftar Skien IHKs första värvning inför säsongen 2012/2013.

Spelaren det handlar om var min hemlige gäst under Try-Out helgen.
Och det är tack vare klubbens insatser i hemlighetsmakeriet (lakanet som jag berättat om tidigare) som värvningen fortfarande inte läckt ut till allmänheten.

Spelaren det handlar om är en barndomskamrat till mig. Vi växte upp tillsammans i KIKs legendariska och mycket framgångsrika Team 88-lag. Även nästan alla juniorår spenderade vi i samma omklädningsrum.

Spelarens namn är Robin Lindal!
En målvakt som är känd långa vägar för sin reptilplock.
Robin har de senaste 4 säsongerna spelat i Stingers, alltså Sölvesborgs IK och var delaktig i deras avancemang från trean till tvåan.
Han har för andra gången i sitt liv valt att klippa navelsträngen från hemstaden Kristianstad och beräknas flytta till Telemark och Skien i början på juni.

Efter en utflykt och hockeygym-gående i Växjö under juniortiden valde han att fortsätta gymnasiegåendet hemma hos oss i Kristianstad. När sedan vårt fantastiska juniorlag i KIK splittrades valde Robin spel i Div 3 och Sölvesborgs IK där han sedan varit ohotad förstamålvakt ett antal säsonger. Robin har även ett antal matcher som utlånad till Osby IK på meritlistan.

Robin var som sagt min hemlige gäst under Try-Outen här helgen den 14-15 april och gjorde ett synnerligen gott intryck både på isen och vid sidan om den. Han visade upp ett lugnt och tryggt målvaktsspel och glänste till rejält med ett par Monsterplockar!
Som lite av en belöning fick Robin ett kontrakt med sig hem. Det kontraktet har han nu till klubbens, min och alla våra fanatiska supportrars stora glädje valt att sätta en liten signatur på!

Det är alltså målvakten Robin Lindal som blir Skien IHKs första värvning inför säsongen 2012/2013Ikväll vid för tillfället okänd tidpunkt publiceras en utförlig intervju med Robin, så håll utkik ni kära läsare :)


Varmt välkommen till Telemarks Stolthet, Skien IHK Robin!/ Captain #6


Tisdagsafton i vårsolen samt 1:a nyförvärvet...

Till att börja med vill jag be om ursäkt för att det inte blev nån uppdatering i söndagskväll som jag sade. Men men, ibland kommer saker emellan.

Det har varit en fin dag här i Skien. Solen har varit framme emellanåt, krydda det med lite ströregn och det känns nästan som himmavée.
Imorrn är det dessvärre utlovat regn.... Heeeela dan......

Jaja, nog om det.

I söndes var det ju som bekant Tippeligakamp på Skagerak Arena. Odd Grenland tog emot Fredrikstad.
Kampen i sig är väl inte mycket att skriva hem om. Odd spelade bra fotboll, rullade boll, skapade mängder med chanser. Meen, det sista saknades. Det var bara megaveteranen och lagkaptenen Morten Fevang som mäktade med en "scoring". På straff dessutom...
Fredrikstad då? Jo, dom påminde i mångt och mycket om ett allsvenskt lag. Lååååånga bollar, låååånga bollar och stundtals horribelt passningsspel.
I FFK finns två grabbar som är lite extra värda ett omnämnande. Norske landslagsmannen Tarik Elyounoussi. Bolltrollare som dock hade det svårt med att hantera sina lagkamraters långa bollar. Att killen är lite kort i rocken spelar kanske in på de. Men sevärd spelare, helt klart!
Den andre då. En gång i tiden blev han kallad för Helsingborgs IFs största talang sedan Henrik Larsson. Såldes till italienska Udinese och spåddes en lysande framtid. Numera, vid blott 23 års ålder är den forne mittfältseleganten OMSKOLAD till högerback.... Han fick 63 minuter, sen byttes han ut efter en relativt svag insats. Vad har hänt med killen!?
Resultat, 1-1. Odd har nu 4 pinnar. Medaljpratet är som bortblåst och vid förlust i nästa kamp (borta mot krislaget och forna svensklaget Stabaek) ser det minst sagt tufft ut....
______________________________________________________________________________________________

Idag var det isträning. Ja, efter den obligatoriska fysen såklart. Känns helt overkligt att få chansen att få vara på is hela sommaren. Tisdagar och torsdagar är det isträning som gäller. 1 timme och 15 minuters match mellan "de gamla" och "de unga". Lite sjukt att man tillhör "de gamla". Kanske tecken på att man inte är så ung längre.... Här är jag ju en av de absolut äldste. Men iallafall, snacka om VÄRLDENS roligaste konditionsträning!
Idag vann "de gamla" med 2-1 i matcher. Alltså, efter uppstarten, 1-0 till "de gamla".
Detta kommer att bli lite av en följetong för er läsare, tänkte hålla er lite uppdaterade med vad vi gör på isträningarna och hur matcherna blir :)
Roligast idag var att se målvaktsveteranen Espen Tangen använda sina nyinköpta helkomp stickor! För övrigt första gången i hans karriär som han kör helkomp!
Samt att se "Bergens" känsliga handleder. Smörpass på smörpass kryddat med ett par rejält tunga slagskott...
______________________________________________________________________________________________

Med tanke på att klubbens hemsida påminner lite om hemsidorna som fanns när min familj investerade i vår första dator 1996 samt att uppdateringen stundtals är obefintlig så tar jag till viss del på mig att presentera de värvningar klubben bestämmer sig för att göra.

PS! Här är senaste nytt från A-laget i Skien IHK ;)

Och nu kan jag med glädje konstatera att klubben precis gjort klart med säsongens första värvning!

Vem det är tänker jag dessvärre inte släppa nu ikväll, utan ni får helt enkelt lugna er tills imorrn ;)

Imorrnkväll, okänd tid släpps namnet och en utförlig intervju med all matnyttig information publiceras.

Så, trogna läsare! Håll ögonen öppna och ha tålamod ;)


Ha en underbar fortsättning på denna tisdagsafton!/ Captain #6


Utvärdering av säsongen 2011-2012

Här kommer den då, utvärderingen utav min första säsong på norsk is. Mycket speciella ting har vi upplevt, många roliga ting har vi upplevt, många extremt märkliga ting har vi upplevt, många segrar har vi vunnit, och mycket mycket mer har vi tillsammans upplevt denna historiska säsong då Skien IHK för första gången lämnat bakgården.

Tänkte köra ett par klassiska "Årets" där en del smockor kanske kommer att delas ut, men även den brutala sanningen ;)

Årets:

Tull-stopp: Dagen då vi skulle flytta till Skien hade faren min hyrt en Mercedes Sprinter som vi fyllt från topp till tå med flyttgods. Pappa hade turen att bli stoppad av tullen i Sandefjord där han snällt fick följa med och på en lapp skriva i varenda liten pryl som Sprintern innehöll....

Ankomst: Första ankomsten till Skien Isstadion där man blev välkomnad av tre nya Easton klubbor, nya armbågsskydd samt nya byxor. Julafton!!??

Premiärnerver: Första träningsmatchen slutade i fiasko för Telemarks Stolthet, Skien IHK. 0-8 på hemmaplan mot Holmen från 2 div.

Fetaste hall: Gjövik Olympiske Fjellhall. I denna mäktiga hall som byggdes inför OS 1994 (som vi alla för övrigt vet hur slutade) och ligger insprängd i ett berg spelade vi två träningsmatcher på en helg mot 2 div-laget Gjövik Mammuts.

  
Barområde                    Inuti

 
Spott-i-glaset: Coach Steinar brukar inte vara den som spottar i glaset. Men när Adam Bluma bjuder på polsk whiskey är Steinar den förste att spårlöst försvinna för att sedan 15 min senasre komma tillbaka med ursäkten: "frugan ringde......"

Bilfärd: Färden i Marius mammas bil hem från Gjövik (lång resa). Den gode Tim Ailo Myklebust förpestade bilen med vidunderliga gaser av sällan skådat slag. Rykten gör gällande att Marius mamma bytt bil.

Premiärnerver II: Visade hemmalaget Kristiansand Lions oss när det för första gången spelades ishockey i deras nya fina Idda Arena. Total överkörning när Hjältarna från Telemark spände musklerna, 14-2 tror jag det blev tillslut.

Publikfest: Kristiansand Lions hade dukat för fest i deras invigning av Idda Arena. Man kan lugnt säga att Kristiansand-borna ställde sig bakom sitt lag. Fullt med folk, god stämning (man jublade såfort hemmalaget kom över rödlinjen, vilket var ca 4 gånger på hela matchen). Mycket trevlig tillställning och klart bästa publiksiffran denna säsongen!

Comeback: Mats Nyegaard bjöd på bejublad comeback då han snörade på sig grillorna och fattade tag om sin nyinköpta Trä-Easton sticka. Väl ute på isen tacklade han sönder den svårt skadeförföljde Daniel Lindblads axel, vilket fick till följd en 5 månaders skadefrånvaro från nämnde Daniel. Detta var Mats första ispass på 2 år....

Tidsmaskin: Den vi tog till Kongsberg. Vi åkte förvisso med en polsk chaufför. Men att det var så illa visste jag inte. 40 år tillbaks i tiden på byen, 85 på ishallen.


Klassiska Kongsberghallen

Förvandling: A-lagets garderob. Från sterilt slaktar-rum i Budapest till fräscht hockey-omklädningsrum.


Lägg märke till Miroslaws röda Jofa sticka.

Försvinnande: Ola H försvann från gymmet i rasande fart efter ett tidigt morgonpass i augusti. Ingen har sett honom där sen dess.

Premiärnerver III: Visade gästande Jar oss på Skien Isstadion i seriepremiären i 3 division avdeling öst då dom uppträdde som ett vilset U-13 lag och totaldemolerades med 10-0.

Comeback II: Mats Nyegaard gjorde comeback efter sin skandalomsusade första träning och var med på en match.

Arrangemang: Den oerhört proffessionella klubben Rasta hade till matchen mot serieledarna från Telemark ställt upp med säsongbästa i speakerbåset. En ombytt lagkapten samt en ismaskinsförare.

Publikfest II: I samma match hade Dinosaurierna i Rasta storsatsat vad gäller att locka folk. I Lörenskog Ishall (som tar 2850 åskådare) fanns det denna afton hela 6 åskådare på läktaren. Undertecknads sambo, Ola Hs sambo, sportchefen i Skien IHK Laila med son samt 2 fortsatt okända på "hemmaläktaren".

Sömnpiller: Samma match igen, Rastas oerhörda tempo gjorde att våra keepers föll in i såpass djup sömn att de släppte in samtliga hemmalagets 5 skott mot vår kasse.

Domare: Färskingen som dömde toppmatchen tillika guldmatchen mot Drammen hemma på Skien Isstadion som lyckades med konststycket att skicka Ola H i duschen för att han försvarade sig när slagen ven och bara 20 sekunder senare skickade Brett i duschen för att han skrattade....

Energiknippe: Stian André "Bergen" Gundersen som nog åkt lika mycket skridskor denna säsongen som Linus Klasen i Mif gjort i hela sin karriär.

Comeback III: Mats Nyegaard försökte sig på ännu en comeback. Lika lyckad som de tidigare.

Mackstopp: Bussen stannade i utkanten av Hönefoss efter en bortakamp. Ut gick tre polacker. 4 minuter senare kom tre polacker tillbaks, med varsitt 6-pack öl under armen.

Comeback IV: Andreas Söberg Holte avbröt frisbeegolfen. Hoppade på bussen, starkt jetlaggad efter en lååång resa från Danmark. Och... gjorde en kanonmatch som vanligt!

Mustasch: Sebastian Ödegården, vilken musche!

Tekniker: Sindre Björlo, vilka handleder den killen har!

Comeback V: Efter ett 5 månaders långt skadehelvete fick äntligen Daniel Lindblad spela match igen, och som han gjorde det. Smällde till med 2+2 mot Jutul II borta.

Bussfärd: Färden mot Baerum Ishall i Oslo. Den hypermoderna bussen var fylld av hundlatrin. Både doft och i fysiskt aningen lös-form.

Plåtlada: Holmen Ishall.... Huuuuugaaaa

Match: Enda riktiga ishockeymatchen på hela säsongen. Den borta mot Tönsberg II. Typiskt nog så torskades den. Men det är historia nu. Tack för en bra kamp iaf ;)

Kross: Ganska många, 23-1 eller nåt mot Nes II, 26-1 mot Nes II, 29-2 mot Tönsberg II. Och mååånga mååååånga fler....

Eldsjäl: Helge Roar Haugen. Vilken kille!!

Comeback VI: Ännu en gång, Mats Nyegaard.

Hjälm: Andreas Söberg Holtes. Lika stor som en kundkorg på ICA Maxi, eller Rema 1000...

Hjälm II: "Legenden med målvaktshjälm". Kommentar överflödig..... Hjälm III: Min egen, klassisk CCM-variant som den fine kamraten Filip Nilsson sänt från Spanien.Supporters: Knut Nordström & Jan "Köppen", vilka killar! Stöttar sitt lag i med och motgång!

Inbrottstjuv: Efter en sen festkväll på byen upptäcker Ola H att ytterdörren är låst. Han får inget gensvar inifrån när han bankar på dörren. Han var nog glad att han just denna afton hade vår lille polske vän Adam Bluma med sig hem från krogen. Adam klättrade uppför stupröret och in genom balkongdörren. Utanför ytterdörren stod Ola H och väntade.....

Fantastiska människor: Alla de fantastiska människorna som finns i denna lilla klubb. Ni har fått oss till att trivas och vilja bli kvar, tusen takk för det!

Tabell: 

1. Skien Ishockeyklubb 16 15 0 1 213 - 49 30
2. Drammen Ishockeyklubb 16 11 0 5 121 - 103 22
3. Tønsberg 2 16 10 1 5 111 - 94 21
4. Rasta Ishockeyklubb 16 9 2 5 110 - 104 20
5. Nesøya IL - Ishockey 16 9 1 6 84 - 97 19
6. Jutul 2 16 5 1 10 94 - 110 11
7. Ringerike 2 16 3 5 8 78 - 95 11
8. Jar IL - Ishockey 16 3 1 12 70 - 119 7
9. Nes 2 16 1 1 14 65 - 175 3

Guldfest: Efter megakrossen hemma mot serietvåan Drammen, 14-5, brakade festen lös. Eller vad säger du "Bergen"!?
Finns så oerhört mycket mer att delge. Men för att bespara er, mina kära läsare mardrömmar och liknande ting så skriver jag inte mer ikväll ;) Är det något mer ni vill veta är det bara att ringa eller maila ;)

Ha en fantastisk fredag kväll och lördag, så hörs vi igen på söndag! Då tar förresten Odd Grenland emot Fredrikstad hemma på Skagerak Arena :)


/ Captain #6


Signerat & klart....

Efter ett antal veckor fyllda med funderingar, samtal, familjeråd, möten och sömnlösa nätter har jag nu tagit mitt beslut.
Ett sådant här beslut är aldrig enkelt att ta, speciellt inte när det finns mer än en part inblandad.
Givetvis är det ett angenämt problem. Att ha ett par klubbar att "välja" mellan är ju ett helt fantastiskt gott kvitto och en enorm boost för en själv som ishockeyspelare och ens självförtroende.

Jag hade sedan en rejäl tid tillbaka bestämt mig för att det skulle bli fortsatt spel utomlands.
Orsakerna till att jag vill stanna utomlands är ett par. En av dom, i Sverige har jag spelat i hela livet, mött många lag, många spelare, sett många ishallar. Man kan liksom det systemet litegrann.
En annan, och kanske den största anledningen till mitt fortsatta utlandsäventyr är att det just är det, ett utlandsäventyr. Som ishockeyspelare får man uppleva nya saker, saker som man aldrig kunnat drömma om i den svenska hockeyn (finns både positiva och negativa såklart), möta nya lag, nya spelare, se nya hallar och ställen. Som person får man lära sig en ny kultur (även om SWE-NOR är ganska likt så har norrbaggarna sina förskräckliga "Niste-packer" ;) ), skaffa sig helt fantastiskt många nya erfarenheter som i sin längd kommer påverka en som mänska och inte minst chansen att lära känna en massa fantastiska människor.
Finns givetvis en del orsaker till, men dessa är väl lite av "huvudgrejerna". Så ni, mina vänner därhemma. Ni får komma hit och hälsa på om ni saknar mig, kan kanske dröja ett tag annars ;)

Jag fick efter vår kanonsäsong i Skien ett par samtal ganska tidigt efter sista matchen. Att stänga dörrar ska man aldrig göra känner jag, så jag bestämde mig direkt för att inte avböja någon direkt.
Efter ett antal besök, provträningar och fler samtal stod det de sista 10 dagarna mellan två klubbar. Två satsande klubbar som verkligen gjort grymma intryck på mig och som verkligen tror på mig som ishockeyspelare. Men man kan ju inte spela på två ställen. 

Jag har ju även en tjej. Världens underbaraste tjej dessutom (nu fick jag de sagt, så kanske jag slipper ta disken ikväll...). Sådana saker måste man ju med ta ställning till. Min tjej har här i Skien fått lite av sitt drömjobb. Så att flytta nånstans kunde ju innebära stora risker för henne. Tänk dig ett städjobb på ett sledet hotell i polska Tychy Marta ;)

Men ett beslut är ju tvunget att tas i någorlunda tidig tid. Av respekt för de två klubbarna, av respekt för våra arbetsgivare, hyresvärd och givetvis med respekt för oss själva. Men ett sånt här beslut, det är baskemej inte lätt att ta, det ska ni veta.
Men det är ju såhär hockeybranschen fungerar. Har man tur så blir man kontaktad och får intressanta erbjudanden. Man måste ju göra ett val tillslut.

Jag har valt att skriva under ett nytt ett-årskontrakt med Skien IHK.
Bakom detta val finns det såklart anledningar.
Jag har en stark tro på klubben, inte minst sen nya coachen Brett Stewarts intåg. Hans jobb och erfarenheter kommer bli otroligt nyttiga.
Try-Outen blev lyckad, ett antal av de spelarna som var på besök har ställt sig mycket positiva till att "bli med".
Resan som nyss påbörjats, där vi vunnit 3 division och avancerat. Givetvis kittlande att vara med på.
Klubbens satsning, man vill framåt och uppåt!
Och även såklart, de två viktigaste anledningarna! Dels min och tjejens sociala situation. Våra jobb, speciellt då tjejens som hon verkligen älskar! Våran lägenhet. Vi trivs fantastiskt bra i Skien som definitivt är en av de finaste städerna jag sett, naturen runt omkring, hamnen, miljön ja allt.
Och sen då den andra huvudanledningen. Alla NI fantastiska människor som finns i och runt klubben Skien Ishockeyklubb!


Tillsammans har VI gjort säsongen 2011-2012 till en oförglömlig säsong i Skien IHKs historia, och tillsammans skall VI göra säsongen 2012-2013 till en oförglömlig säsong i Skien IHKs historia!

Jag har en grymt fin känsla om att det här kan bli riktigt bra!!


Om ett par timmar kommer den hett efterlängtade "Säsongsutvärderingen", håll utkik :)


/ Captain #6


Avgörandets dagar....

Ja, vi går i flera avgörandens dagar.

Brynäs IF tog nyss ledningen efter ett helt fantastiskt mål av megatalangen Jakob Silfverberg! Fyfasen vilken kille!
Men, Skellefteå AIK är fortsatt med, i allra högsta grad! Det är en underbar match vi tittare bjuds på!

Jag håller så smått tummarna för Skellefteå, för jag vill verkligen inte att detta fantastiska slutspel ska ta slut ikväll.... JAG VILL SE EN MATCH TILL, gärna tillsammans med ett par öl en lördasettemidda!

Helgen stormar mot en som en formstark Ola H stormade mot Drammens målbur en smaukylig söndagseftermiddag i januari... Och inte ska man klaga på det!

På lördag väntar en färd till Sverige, inhandling av mat, snus samt utprovning av skridskor för kommande säsong. Satt och funderade på det lite idag. Sen vi flyttade hit i augusti har vi varit i Sverige ganska många gånger. Men bara utanför Strömstads skyltar en gång. Det var i julas då vi var himma i Skåne. Bara en liten sjuk notis sådär för er som bryr sig om oss.


Imorgon kan ni vänta er den utlovade "säsongsutvärderingen"! Något att se framemot helt klart ;)
 
En annan sak ni har att se framemot imorrn är att jag idag tagit ett beslut. Vart jag kommer spela nästa säsong är alltså klart. Ni får helt enkelt hålla er tills imorrn, förstår att det måste vara olidligt spännande att följa min fortsatta karriär ;)

Brynäs fortsatt i ledning, men 9 min kvar. Tror tamigfasen att dom ror hem det! Ser ruggiga ut! Om inte Holloway kan stänka in ett fint slagskott.... Nej, punkt! Gunderson, 2-0!
Ridå ner!

STORT GRATTIS TILL SM-GULDET BRYNÄS IF!!


Likt en guldfisk i WC-stolen spolades det bort....

Det är givetvis det underbara vårvädret som infann sig här i Skien igår jag talar om.
Imorse, väl medveten om utlyktsdagen med årskurs 1 på skolan vaknade man upp till skånskt höstrusk. Blåst som känns genom ben och märg.
Hagelkulor stora som hockey-bockey bollar blandat med sånt regn som man blir blöt av ven mot våra oputsade fönster.
Men vafasen, trivs man med tillvaron och för stunden gillar det liv man lever går ju det mesta ändå!

Det har hunnit bli onsdagafton.

Igårkväll spelades den 5e SM-finalen. En Final som många trodde skulle vara över redan efter 4 när man såg de 3 första matcherna. Nu är det helt plötsligt match igen.
Skellefteå AIK är i färd med att göra det omöjliga och i samma stund bli historiska. Inget annat lag i ett svenskt hockeyslutspel har lyckats vända ett 0-3 underläge till seger. 3-2 till Brynäs är ställningen och imorrn är det dags för SM-final nummer 6. Kan man lyckas!?
Men, och då menar jag men! Den spelas i Gävle. I ett fullsatt Läkerol Arena. Trycket kommer vara enormt. Lyckas Skellefteå AIK vinna imorrn, då kniper man SM-guldet hemma på lördag!
I vilket fall som helst, vilka underbara matcher det bjuds på! Helt fantastiskt att beskåda!

Kom på häromdan att jag totalt glömt bort att hålla er därhimmavée uppdaterade gällande det norska slutspelet.
Stavanger Oilers - Lörenskog
Oilers vann det hela efter 4-2 i matcher. Man har väl i stort varit brutalt överlägsna hela säsongen, så guldmedaljen var man väl klart värd! Oilers har för övrigt varit i final de tre senaste säsongerna. Utav dessa har man vunnit vå guld. Ifjor torskade man för övrigt mot Kristianstads IK fostrade Henrik Malmströms Sparta Sarpsborg.
Snacka om att Oilers blivit en dominant i norsk hockey! Man bygger en ny arena som skall stå klar till nästa säsong i Stavanger. En ny fräsch arena blir man nog rejält ensamma om att inneha i detta land. Snacka om förutsättningar till att fortsätta sin dominans.

Om drygt 10 minuter ställs jag inför kvällens svåraste val. Och det är inte om jag ska se Tre Kronor - Schweiz i träningslandskamp inför VM eller Chelsea - Barcelona i Champions League. Det är INGET svårt val! Utan det svåra valet för min del ikväll är om jag ska ha mjölk eller inte i kaffet. Hårt liv jag lever va?
Jag har blivit farligt allergisk mot att se spanska lag spela fotboll.
Jag klarar inte av att se lag stå och rulla i sidled i 87 minuter av 90. Jag klarar inte av att se fullvuxna vältränade män slänga sig i gräset som om man just träffats i bröstet av ett avsågat hagelgevär, rulla 28 rundor i gräset och skrika som en bortskämd snorvalp bara en annan man, med annan färg på tröjan tittar eller petar på en, för att sedan 15 sekunder senare halta runt lite lätt, för att sedan 2,5 sekunder senare löpa som om man aldrig gjort annat. 
Därför mina vänner, har jag, för min sambo, vår lägenhet samt min egen skull slutat se på lag som Barcelona och Real Madrid.
Hockey är hockey, så är det bara!


Snart torsdag nu. Och mitt besked om framtiden kommer allt närmare. Allt funderande den senaste månaden tär litegrann på en. Ligger vaken långa stunder och bara tänker, tänker o tänker.
Men nu är det nära.

Imorgon torsdag, eller på fredag kommer den utlovade "säsongsutvärderingen". Blir en hel del fina godbitar där kan jag lova ;) Så håll ögonen öppna kära läsare :)


Ha en fin onsdagsafton!


/ Captain #6


Positiv Try-Out...

Så var denna helgen snart slut. En helg som varit oerhört innehållsrik och positiv på många många vis.

Det var dags för Skien Ishockeyklubbs Try-Out.

Ca kvarten efter undertecknads jobbslut anslöt den hemlige gästen från fosterlandet iklädd ett glatt humör samt en förväntansfull min och med bilen full av illadoftande hockeymundering och väldoftande aromer i form av snus.

Fredagskvällen spenderades sedan i stillhet på Bataljonveien där även den ambitiöse Ola H anslöt.

Så kom den då, den stora dagen. På Isstadion hade flera killar infunnit sig. De kom från världens alla hörn och samtliga var på gott hockeyhumör. Kanske bidrog det underbara hockeyvädret. Man kunde nästan ta på den förväntan som vilade i katakomberna på Skien Isstadion.

Dagens upplägg såg ut som följer.
Ispass
Lunch
Rundvandring i Skien Fritidspark
Ispass
Middag

När denna dag gick mot sitt slut samlades vi några stycken på Sportellet (blandning av hotell och vandrarhem i Fritidsparken) för lite trevlig gemenskap. Det var även här på Sportellet de flesta av deltagarna bodde denna helg.

Så kom då söndagen. Dagen då det vankades "Internkamp".
Det delades in två lag, 10 mot 10. Det spelades 2x20 min. Det var ett grymt tempo och stundtals mycket bra ishockey. Och sist men absolut inte minst, det var 20, nej 22 med målvakterna tunga ben därute. 
Men alla gav allt och positivismen spirade.

Efter internkampen bjöds det på pizza i klubbrummet innan Coach Brett och Ass Coach Steinar satte igång med samtal med spelarna utifrån. Sen bjöds det på en del tårdrypande avsked då folket åkte hemåt igen.

Gästen som kom från fosterlandet fick ett kontrakt i handen, följde med till Bataljonveien och hämtade sina saker och ställde sedan in GPSen på sin hemadress.

Vem gästen var tänker jag inte avslöja i nuläget då risken finns att scouter från diverse klubbar läser dessa rader och stjäler honom framför ögonen på Skien IHK. Men nej, det var inte Anders "Döset" Strandberg som det tidigare ryktats om.
Så har vi klart och tydligt tagit död på de spekulationerna!

Om/När gästen valt att signa kontraktet blir ni trogna läsare de första som får veta. Det är ett löfte! Så bit ihop ;)


Vad gäller min egen framtid så kommer nog ett beslut att tas inom den närmsta framtiden. Det är inte världens lättaste beslut att ta om man säger så. Det är en heeel del som skall funderas och diskuteras igenom. Men är kanske angenäma problem.


Från soffan bevittnar jag just nu vad som kan vara den sista SM-finalen. 2-2 just nu mellan Brynäs IF och Skellefteå AIK. Brynäs har ju som bekant 3-0 i matcher. En spänd, grinig och tempofylld match bjuds det på en afton som denna, inte helt fel.

_______________________________________________________________________________________________

Har tidigare valt att inte direkt uttala mig om kaoset i Malmö Redhawks. Men efter att ha läst på en del och satt mig in lite i situationen kan jag inte mer än säga att det är fullständigt tragiskt. Fy fan!
Hur man som människa kan göra som de här (läs fd. sportchef, fd. VD, "Superagenten" mfl) har gjort är helt totalt ofattbart.
Undrar om dom hade som mål när dom signade med Mif att totalt förstöra och ruinera klubben för att själva bli ekonomiskt oberoende?
Som Mif supporter lider man såklart enormt. Som Mif supporter lider man enormt med alla som jobbar för klubbens bästa (det finns faktiskt många av dom). Som Mif supporter lider man enormt med de spelare som har kontrakt över kommande säsong, det är ingen enkel situation för dom.

Vill väl egentligen inte säga så mycket mer om det här. Hela situationen är bara ofattbar. Trodde inte att det fanns såhär hjärtlösa och egoistiska människor.
___________________________________________________________________________________

Det har även spelats fotboll idag. Lagen i mitt hjärta har varit igång, Manchester United krossade Aston Villa med 4-0 och tog ytterligare steg mot 20e ligaguldet.
Odd Grenland torskade tyvärr borta mot Aalesund, 2-1. En vinst på fyra matcher är ju inte direkt den start man hoppats på för Odd...
Mjällby AIF tog en oerhört viktig skalp hemma på Strandvallen efter 2-0 mot kaxiga nykomlingen Åtvidabergs FF.    


I veckan kommer det att dyka upp en form av utvärdering av den gångna säsongen med allt från stuprörsklättring till "Legenden med målvaktshjälmen". Så håll utkik och hav förtröstan!

Ha en forsatt god söndagsafton och passa på att njuta av SM-finalen! Det kan vara sista matchen för denna säsongen.
3-2 till Skellefteå AIK nu btw.


/ Captain #6


Besök och Norska turer...

Jaha, så var påsken över för denna gången. Som ni trogna besökare märkt har uppdateringen varit sådär de senaste dagarna. Besök från Sverige, utflykter mm mm har helt enkelt tagit all tid. Men nu är vardagen tillbaks, och så även jag :)

Fredagen spenderades som ni vet i Oslo på Jordal Amfi där vi såg Tre Kronor leka sig till 7-1 mot Norge.
Lördagen spenderades ute i Telemarks underbara natur samt i soffan där vi såg Skellefteå AIK avancera till final efter en kassaskåpssäker seger mot AIK.
Söndagen då, jo den tillbringades också även den till viss del i Telemarks natur. På bergstoppar och i skogen trivs jag väldigt bra numera. Detta överraskar säkerligen en del av mina vänner därhimma samt min gamla "Lekis-fröken" Kerstin Plantin. Som liten avskydde jag när vi skulle ut i "Mulleskogen". Det fanns ingen toalett i skogen, och Gud hjälpe om man skulle bli nödig. Tror faktiskt detta var den största anledningen till varför jag ogillade skogsutflykterna så mycket. Men norrbaggarna har ju i sin kultur att "gå på tur" ett par gånger i veckan. Samt att min sambo är en ren friluftsmänska, kanske detta har börjat smitta av sig... Naturen här i och runt Skien och Telemark är iaf helt otrolig. Snötäckta fjälltoppar i horisonten och berg vart man än vänder blicken är ju ting man bara ser på film som skåning. För oss ifrån socknen himmavée är väl den mäktigaste synen man upplevt ett Fjälkinge Backe en tidig morgon i augusti. Är ju inte fy skam i och för sig...
Jaja, slut på tramspratet.
Måndagen var det dags för Odd Grenland att ta sin första seger i årets upplaga av Tippeligaen. De två tidigare matcherna har dessvärre slutat med förlust. Vad kunde då passa bättre än att vända denna trista trend än matchen då svåger Nisse gjorde livsdebut som "Vert". Vi intog bortasupporterläktaren dryga kvarten innan de styvt 500 Lilleström-supportrarna intog densamme. De bjöd oss sedan på fantastisk sång i 2 timmar, tack för det! Gamla Mjällbyspelaren samt Arkeltorparen Jesper Westerberg spelade 90 minuter till höger i Lilleströms backlinje och gjorde det bra. Gamle Elfsborgstränaren Magnus Haglund satt prytt och stiligt iklädd kavaj i bortalagets "bås". Odd vann matchen, 2-0 och det bjöds på mycket bra fotboll, underbar stämning, snygga mål samt gott kaffe. 
Tisdagen spenderades på resande fot. Den dödsdömde röda Mazdan satte kurs mot fosterlandet. Sedvanlig inhandling av alkoholhaltiga drycker, snus, mat och alla andra livsnödvändiga ting är måsten på dessa utflyker en gång i månaden. Skillnaderna på priser är så enorma, därför tar vi gärna en tur till fosterlandet med jämna mellanrum.
Igår lämnade även svärmor och svågers Skien för ett drygt dygns resande norrut.


Resan till fosterlandet förstörde tyvärr lite av min afton då jag tvingades missa första SM-finalen. Men enligt rapporter skall Brynäs varit giftiga som en viss Ola H i storform. Tror nog fasen att Brynäs kammar hem det här. Vilken 100-årspresent!

______________________________________________________________________________________________

Har idag läst om Hugo Stenbecks miljoner i Malmö Redhawks. Men utan att veta mer än det som finns på nätet vill jag inte uttala mig mer direkt. Mer än att säga, HERREGUUUUD MALMÖ REDHAWKS! VAD HÄNDER!!??
______________________________________________________________________________________________

Läste att Kung Conny ryktas vara påväg till Leksand. Riktigt coolt! Blir spännande att följa Kung Conny under Silly-Season.

Skien IHKs try-out närmar sig med stormsteg. Nu i helgen är det dags. Kan avslöja att jag kommer få en inneboende från Sverige. Mer än så vill jag inte uttala mig om ;)Smakbit av Telemark/ Captain #6


Tre Kronors lekstuga...

Igår var en bra dag och kväll på många sätt. Sambon och jag styrde den numera dödsdömda röda Mazdan mot Oslo. Utflykten till den kungliga huvudstaden började först med en nästintill perfekt färd (perfekt i det faktum att sambon lyckades leda oss till centralstationen på första försöket). På stationen hämtade vi upp våra gäster från Bjästa. Svärmor Maria, samt svågrarna (finns det ett ord som heter svågrarna!?) Petter o Nils. Efter ett kort matstopp gick färden vidare mot den något föråldrade (utsidan), smått märkliga men ändå enormt mäktiga Jordal Amfi. En oerhört speciell arena som definitivt går in på min topp-10 lista över arenor. Ni som känner mig väl vet att jag är frälst i hockey och fotbollsarenor. Norge har en del speciella arenor minst sagt, och Jordal Amfi var inget undantag. I en backe har man valt att bygga den. Bara första anblicken får en att dra på smilbanden. Det ser mer ut som dansbanan i Valje än en hockeyarena. 
Utanför arenan satte vi oss på läktaren till fotbollsplanen som ligger precis bredvid. Samtidigt som vi bevittnade de svenska och norska trupperna köra "Tvånudd" (dock inte tillsammans) intog vi ett par droppar kaffe samt en bit himmabagad-kaga. Kan avslöja att den svenska truppen såg ut att inneha klart mest fotbollstalang. Dock imponerade Ole-Kristian Tollefsens huvudspel.

Första anblicken inne i arenan var grym för övrigt. En mäktig arena helt enkelt som bjöd på lavinliknande stup. Branta trappor och brist på räcken gjorde det till en kamp för livet att spatsera med kaffekoppen i näven.
För ni ska veta det, att det lutar rakt ner, och skulle man ta ett övertramp så skulle nog farbrorn på rad 1 få 92 kilo skåning i i bakhuet...

Men hur som helst, ännu en cool arena i Norge som som sagt går in på min topp-10.

Matchen sen då? Jo, Sverige hade i ca 52 min av matchens totala 60 lekstuga med norrmännen. Man gjorde lite som man ville och klasskillnaden syntes lika bra som Batman loggan en sen fredagkväll i Gotham.
Matchen blev väl kanske ingen jättehöjdare, men det är ändå alltid kul att se såpass bra ishockeyspelare på nära håll. En sån som Fredrik Pettersson är ju en fröjd för ögat att skåda. Det händer saker hela tiden!
Bosse Lindells kusin Niklas Olausson är ju också underbar att se, handleder som självaste Kung Conny och magiska passningar levereras såfort han touchar pucken. Vet inte hur han bär sig åt egentligen.

Norge var ganska bleka. Förutom deras skrämseltaktik första 10-12 där man tacklade på allt syntes man knappt till. Bäst i de rödklädda var utan tvekan Växjö Lakers backen Jonas Holös. Modos Skröder glänste till med en balja, men för övrigt var det ganska slätstrukna insatser.

Sverige trummade på och hade nog skoj på isen. Staffan Kronwall dominerade isen och var en riktig härförare med grymma pass, uppåkningar, skott och tacklingar. Känns gjuten i ett VM-lag.Det sämsta med denna matchen var helt klart publiksiffran! 1362 personer i en arena som tar 4450. Men det hemska i detta är väl mest att ett norskt ishockeylandslag inte drar mer folk till en hemmamatch i huvudstaden. Mot storebror Sverige som alla norrbaggar vill slå dessutom. Nej, märkligt är vad det är. Kanske lockade hytteturen med familjen mer, vad vet jag?

Dock hur som helst en trevlig tillställning med många bra spelare, vackra mål, finter och passningar. Och givetvis, att få uppleva Jordal Amfi :)
Det trevligaste av allt var kanske gången då ett svenskt skott styrdes upp i taket. Ner på isen ramlade matchpucken, men även 4!! andra puckar. Detta drog ner aftonens största jubel :)

Idag på Påskafton är det hockey på TVn, Skellefteå AIK - AIK ser ut att än en gång bjuda på en underbar tillställning. 2-1 efter första. Påskaftonen kan ju inte bli bättre! Jag tror/hoppas på att matchen går till sudden. Väl där får gärna Jimmie Ericsson avgöra för Skellefteå AIK!


Bjuder på lite bilder från arenan igår, och det är som vanligt bara att trycka på dom :)

           

           


Ha en riktigt trevlig Påskafton kära läsare och glad påsk!!


/ Captain #6
      


Vuxenpoäng samt framåtblickar...

Idag har varit en såndär flitighets-dag på Bataljonveien. Jag har tatt av de dryga dubbdäcken och fått på de ursnygga 22" fälgarna på vår röda Mazda 323, som för övrigt dessvärre är dödsdömd....
Städ, tvätt och alla andra såna ting som gör att både jag och sambon känner oss extremt vuxna. Men egentligen är vi väl bara "lite äldre ungdomar". Lite Påskastäd skadar kanske inte.
Nog om det.

Imorrn väntar Norge - Tre Kronor på Jordal Amfi i Oslo. Vill passa på att tacka för hjälpen jag fick med att finna biljetter :) Ska sanningen fram så satte sig min sambo och letade i 2 minuter. Sen hade hon hittat sidan! Vet inte om detta beror på mina bristfälliga datorkunskaper eller annat ticket mög.Blir helt klart en kul match att se. När Norge slog Sverige i grundspelet i VM förra året fick alla här i landet fritt från jobbet och festerna längs gatorna skall inte ha gått av för hackor enligt hörsägen. Det är nog bland de största som kan ske för de goda norrbaggarna, att slå Sverige. Medan man i Sverige mest ryckte på axlarna och sa typ: "jaja, när börjar slutspelet?".
Svåger Nisse och Svåger Petter som båda är gravt inbitna Modo-supportrar blev givetvis glada när de fick beskedet att vi ska se matchen. "Många Modoiter på isen" blev deras kommentar.
Intressanta namn i den norska truppen är helt klart målvaktsveteranen Pål Grotnes, den välväxte och tuffe Modo-backen Ole-Kristian Tollefsen, Växjö Lakers gode tvåvägsback Jonas Holøs, Frölundas supertalang Mats Rosseli Olsen, Modos förevigt unga skyttekung Per-Åge Skrøder samt den lille liraren, även han i Frölunda Mathis Olimb.
Tre Kronor mönstrar även dom en fin trupp, även om man såklart gärna hade sett ett par spelare ur lagen som fortfarande spelar SM-slutspel (typ Järnkrok, Silfverberg, Ekholm mfl).
Spelare som Staffan Kronwall, Henrik Tömmernes, Fredrik Pettersson, Dick Axelsson samt den gode Bosse Lindell hemma i Osby kusin Niklas Olausson gör ju denna match värd entrépengen.
Måste dock erkänna att jag saknar Conny Strömberg i truppen. Kunne blitt en joker i VM-truppen ;)
Det ska bli väldigt skoj att få se Tre Kronor på nära håll. Nån månad innan hemma-VM dessutom. Alla lär vilja visa sig från sin bästa sida för att ha en chans att nå truppen, så nån allmänhetens åkning blir det nog inte tal om.
Givetvis vill man väl även visa lillebror var skåpet skall stå. 

Dryga timmen kvar nu till nedsläpp på Johanneshov. 6e semifinalen mellan AIK - Skellefteå AIK. Vilken fight vi kommer få se. AIK blev ju i det närmaste förödmjukade uppe i Norrland häromdan. Kraftig revanschlust. Ny match, nya förutsättningar.

Sedan måste jag säga att jag är ganska stolt över att vara svensk just nu. Ska väl inte säga att jag är något fan av Melodifestivalen. Jag är i den fasen av mitt liv att jag tröttnat enormt på den svenska versionen. Samma visa varje år, samma artister osv osv. De stora samtalsämnena innan har väl varit om Carola skall deltaga för 104e gången eller om Charlotte Perrelli bytt hårfärg.
Kan med handen på hjärtat erkänna att enda gången jag verkligen följt detta smått irriterande program/final var när finska Lordi kom in och ägde hela skiten med sin "Hardrock Hallelujah". Men iår känner jag faktiskt lite annorlunda. Tycker Loreens låt är grym och för första gången på många år gillar jag att höra "Schlager-låtar" på radion. Eller ja, EN låt. Den spelas på norsk radio stup i kvarten och är grym. Blir nog fullpoäng från Norrbaggarna även detta år ;)
Men oavsett, för första gången på oerhört länge har Sverige skickat iväg en BRA låt till detta spektakel!
 
Ha en riktigt bra fortsättning på Skärtorsdagen gott folk!


/ Captain #6


Imponerande avancemang...Karlskrona HK fixade igår en välförtjänt plats i nästa säsongs HockeyAllsvenska. Måste säga att jag är duktigt imponerad! Vilket jobb och vilken satsning dom gjort!
Man påbörjade väl den här satsningen nånstans omkring 2004. Minns att jag och mina barndomskamrater Oscar Malm och Niclas Röstén tog bussen till Sölvesborg för att se ett hett Division 3 möte i Sölveshov mellan Sölvesborg IK och Karlskrona HK, detta var nog säsongen 04-05. KHK hade redan då en imponerande klack, inte illa för att vara Div 3 tänkte vi. Och det var alltså redan här ett drag kring klubben som bara växte o växte. Om jag inte minns helt fel så vann SIK matchen, mot alla odds och gamla lagkamraten från juniortiden i Kristianstad Philip Ödmark var utlånad till SIK. Han spikade igen kassen och vann den matchen åt SIK.
Bara en intressant tanke här är ju om någon som följde KHK eller bara en helt vanlig hockeyintresserad varelse det här året tänkte: "om sisådär 7-8 år kommer detta KHK att spela mot Djurgården i Allsvenskan". 

Något år senare hade man gått från dominant klubb i Div 3 till dominant klubb i Div 2. Under året som jag gjorde värnplikten borta i Kallinge fick jag chansen att följa deras framfart på nära håll. Jag minns hur jag och några lumparpolare gick ner till Kockumhallen för att bevittna superderbyt Kallinge/Ronneby - KHK. Vi stod väl i kö i ca 45 min innan vi hade tur och fick komma in. Tilläggas bör väl att vi ändå var i god tid. Lapp på luckan, och en hel del fick följa matchen utanför hallen. Andra åkte och köpte korv på macken för att komma tillbaks och bli lite uppdaterade om matchen i pausen av rökare, natur-urinerare mm mm.
Det var ett enormt tryck i den lite trånga plåtladan och vi var alla eniga om att detta var en cool upplevelse.

Ett par omgångar senare åkte vi till självaste Telefonkiosken (KHKs hemmaarena Telenor Arena kallas gärna så i folkmun). Här såg vi ett imponerande arrangemang. KHK mötte Tyringe och det var en bra match, men en enorm inramning. 
Det var något stort på gång här, det märkte man redan då.  

Säsongen 2008-2009 inledde jag i Mörrum GoIS. Vi mötte KHK i två träningsmatcher på försäsongen. En hemma på Jössa och en borta i Telenor Arena. Till matchen på Jössarinken anslöt en hel del Karlskroniter. Nidramsorna och svordomarna haglade. Bortamatchen då. 2000 på läktarna, intro, fest. I en träningsmatch liksom. Tror dom körde över oss rätt rejält med, i båda matcherna.

Samtidigt som det stått stilla i min moderklubb Kristianstad IK, Olofström IK, IK Pantern, Mörrum GoIS mfl mfl så har KHK bara öst på med sin satsning. Visserligen med helt andra förutsättningar än vissa andra klubbar. Men ändå. Det jag vill ha sagt är att jag tycker det är sjukt kul och jävulskt imponerande gjort av Karlskrona HK som trots lite små motgångar då och då bara fortsatt och fortsatt. Man SKA nå sina mål, trots vad som än händer.

Härnäst väntar alltså HockeyAllsvenskan för KHK. Och jag tror inte att den klubben nöjer sig med att bli ett halvdassigt (även om man kanske inte är halvdassig när man spelar i Allsvenskan) bottenlag. Det är inte direkt deras motto. Dom skall hävda sig, visa sig, vara kaxiga och lyckas. Jag är övertygad om att man till nästa säsong åter kommer presentera ett starkt lag. Intresset runt klubben lär ju knappast avstanna heller. Nej, ett riktigt poplag behövs i svensk hockey efter Halmstad Hammers död för några år sen.

Jag är som ni förstår full i beundran för vad denna klubb lyckats åstadkomma och det ska bli hemskt skoj att få följa deras fortsatta resa!
Man kommer garanterat att bli en kaxig uppstickare i nästa säsongs upplaga av HockeyAllsvenskan!


Stort stort grattis Karlskrona HK och lycka till kommande säsong!Lite annat än Kongsbergshallen.../ Captain #6


Påskamys och semi-hetta....Sitter med en spänd förväntan framför TVn och inväntar kvällens SM-semifinaler. Tack vare min sambo har jag chansen att se båda. I födelsedagspresent fick jag ett fint Canal + abonnemang. Sen ingår svenska TV4 i vårt paket. Helt fantastiskt! 
Finns nog inget bättre i hockeyväg, än att följa stenhårda slutspelsmatcher. Om det sen är OS, VM, World Cup, Elitserien eller NHL spelar mindre roll. Slutspel är slutspel.
Brynäs har ikväll chansen att skicka Färjestad på sommarlov. Jag både hoppas och tror att dom gör det. Hemma i Läkerol Arena tar man hem detta.
Skellefteå AIK - AIK står 2-2 i matcher. Vidöppet, stenhårt you name it. Tror faktiskt på vinst för Skellefteå AIK ikväll.
Vilka KRIG vi har att se framemot denna afton!

Här i Norge började NM-finalen igår. Och som den startade. Lörenskog tokskrällde på bortaplan mot Stavanger Oilers. Grymt favorittyngda Oilers. Det är bra gjort och jag och min gode vän Mats Nyegaard hoppas kunna åka och bevittna nån match i Lörenskog nästa vecka. Tror det kan sluta hur som helst i denna finalserien.

Rögle BK kan ikväll säkra en Elitserieplats. Vinner man borta mot Örebro samtidigt som Timrå slår Leksand hemma så är det klart. Sjukt och helt otippat! Och givetvis jävligt imponerande! Det svider en hel del i hjärtat att säga det, men jag tror RBK fixar detta ikväll.

Jag vet att man inte ska sparka på den som ligger. Men Djurgårdens uttåg ur Elitserien. Oj oj oj. Mesta mästarna, i Allsvenskan. Det blir minst sagt ett enormt uppsving för Allsvenskan till nästa säsong! Undra om detta uttåg gör att Djurgården ÄNTLIGEN tar bort det smått patetiska "Stockholms Stolthet" från sin logga nu!?

Karlskrona går med stormsteg mot Allsvenskan. Man leder kvalserien, man har två matcher kvar. Imorgon möter man 3e placerade Sundsvall borta. Vinst där, och det är klart! Tror minsjäl att man grejar det!


För egen del fortskrider träningen. Skall väl erkänna att den där löpningen inte är så himla rolig att ta sig igenom när man vet att isen ligger blank och klar att beträdas inne i hallen. Men den är ju så nödvändig. Nu i påskveckan har vi inga isträningar. Men nästa vecka fortsätter den. 2 ispass i veckan fram till den 19e juni. De ni! Att kunna komplettera den sedvanliga barmarksträningen med två timmar på is i veckan låter inte fel. Inget man har upplevt förut!

Halvdag på jobbet imorrn. Sen kan jag börja njuta av en underbar ledighet på hela 6 dagar. På fredag anländer svärmor samt svåger (känns lite sådär att säga svåger då man bara är 24 år och ogift). Blir förhoppningsvis en hockeymatch att titta på live på fredag kväll. Jag, svåger Nisse och förhoppningsvis Mats Nyegaard skall se Norge - Sverige på Jordal Amfi i Oslo. Träningsmatch, men va fasen. Landskamp på nära håll vill man ju se. Sen är det ju såklart en intressant match samtidigt. Säkert en del VM-spelare i de båda lagen. Norge - Sverige spelar för övrigt två matcher på två dagar då man även möts på torsdagen, även den på Jordal Amfi.
Men Norge är ju Norge med såklart. Hade det varit hemma i Sverige hade man redan haft biljetten i sin hand. Här får man ge sig ut och leta med ljus o lykta för att finna biljetter. Har hittills inte hittat nåt ställe på nätet att boka... Så snälla, är det nån läsare som vet var jag finner biljetter, tala gärna om det för mig :)

Dagarna går. Snart måste jag göra mitt val om kommande säsong. För stunden är det stort övertag åt ena hållet.

Skellefteå AIK gjorde nyss 2-0 btw :)

Ha en fin kväll gott folk, och njut av det svenska hockey-slutspelet!!


/ Captain #6  


RSS 2.0