Positiv Try-Out...

Så var denna helgen snart slut. En helg som varit oerhört innehållsrik och positiv på många många vis.

Det var dags för Skien Ishockeyklubbs Try-Out.

Ca kvarten efter undertecknads jobbslut anslöt den hemlige gästen från fosterlandet iklädd ett glatt humör samt en förväntansfull min och med bilen full av illadoftande hockeymundering och väldoftande aromer i form av snus.

Fredagskvällen spenderades sedan i stillhet på Bataljonveien där även den ambitiöse Ola H anslöt.

Så kom den då, den stora dagen. På Isstadion hade flera killar infunnit sig. De kom från världens alla hörn och samtliga var på gott hockeyhumör. Kanske bidrog det underbara hockeyvädret. Man kunde nästan ta på den förväntan som vilade i katakomberna på Skien Isstadion.

Dagens upplägg såg ut som följer.
Ispass
Lunch
Rundvandring i Skien Fritidspark
Ispass
Middag

När denna dag gick mot sitt slut samlades vi några stycken på Sportellet (blandning av hotell och vandrarhem i Fritidsparken) för lite trevlig gemenskap. Det var även här på Sportellet de flesta av deltagarna bodde denna helg.

Så kom då söndagen. Dagen då det vankades "Internkamp".
Det delades in två lag, 10 mot 10. Det spelades 2x20 min. Det var ett grymt tempo och stundtals mycket bra ishockey. Och sist men absolut inte minst, det var 20, nej 22 med målvakterna tunga ben därute. 
Men alla gav allt och positivismen spirade.

Efter internkampen bjöds det på pizza i klubbrummet innan Coach Brett och Ass Coach Steinar satte igång med samtal med spelarna utifrån. Sen bjöds det på en del tårdrypande avsked då folket åkte hemåt igen.

Gästen som kom från fosterlandet fick ett kontrakt i handen, följde med till Bataljonveien och hämtade sina saker och ställde sedan in GPSen på sin hemadress.

Vem gästen var tänker jag inte avslöja i nuläget då risken finns att scouter från diverse klubbar läser dessa rader och stjäler honom framför ögonen på Skien IHK. Men nej, det var inte Anders "Döset" Strandberg som det tidigare ryktats om.
Så har vi klart och tydligt tagit död på de spekulationerna!

Om/När gästen valt att signa kontraktet blir ni trogna läsare de första som får veta. Det är ett löfte! Så bit ihop ;)


Vad gäller min egen framtid så kommer nog ett beslut att tas inom den närmsta framtiden. Det är inte världens lättaste beslut att ta om man säger så. Det är en heeel del som skall funderas och diskuteras igenom. Men är kanske angenäma problem.


Från soffan bevittnar jag just nu vad som kan vara den sista SM-finalen. 2-2 just nu mellan Brynäs IF och Skellefteå AIK. Brynäs har ju som bekant 3-0 i matcher. En spänd, grinig och tempofylld match bjuds det på en afton som denna, inte helt fel.

_______________________________________________________________________________________________

Har tidigare valt att inte direkt uttala mig om kaoset i Malmö Redhawks. Men efter att ha läst på en del och satt mig in lite i situationen kan jag inte mer än säga att det är fullständigt tragiskt. Fy fan!
Hur man som människa kan göra som de här (läs fd. sportchef, fd. VD, "Superagenten" mfl) har gjort är helt totalt ofattbart.
Undrar om dom hade som mål när dom signade med Mif att totalt förstöra och ruinera klubben för att själva bli ekonomiskt oberoende?
Som Mif supporter lider man såklart enormt. Som Mif supporter lider man enormt med alla som jobbar för klubbens bästa (det finns faktiskt många av dom). Som Mif supporter lider man enormt med de spelare som har kontrakt över kommande säsong, det är ingen enkel situation för dom.

Vill väl egentligen inte säga så mycket mer om det här. Hela situationen är bara ofattbar. Trodde inte att det fanns såhär hjärtlösa och egoistiska människor.
___________________________________________________________________________________

Det har även spelats fotboll idag. Lagen i mitt hjärta har varit igång, Manchester United krossade Aston Villa med 4-0 och tog ytterligare steg mot 20e ligaguldet.
Odd Grenland torskade tyvärr borta mot Aalesund, 2-1. En vinst på fyra matcher är ju inte direkt den start man hoppats på för Odd...
Mjällby AIF tog en oerhört viktig skalp hemma på Strandvallen efter 2-0 mot kaxiga nykomlingen Åtvidabergs FF.    


I veckan kommer det att dyka upp en form av utvärdering av den gångna säsongen med allt från stuprörsklättring till "Legenden med målvaktshjälmen". Så håll utkik och hav förtröstan!

Ha en forsatt god söndagsafton och passa på att njuta av SM-finalen! Det kan vara sista matchen för denna säsongen.
3-2 till Skellefteå AIK nu btw.


/ Captain #6

Trackback
RSS 2.0