Hockeyväder

"Detta är fantastiskt! Detta är riktigt hockeyväder! Det är så det spritter i benen, jag känner mig som en liten gosse som skuttar fram på en sommaräng med en bukett maskrosor i handen" sa den mycket välrenommerade Andreas Lindwall samtidigt som han tixade lös lite på spolarvätskespaken i sin Audi A3 när han, jag och spanjoren Filip Nilsson pendlade med bil till träningen i Osby Ishall. Dessa ord kunde kunde lika gärna kommit ifrån Björn Ranelids solbrända läppar.
Det var i mars någongång, i slutet på säsongen. Våren stod och knackade på dörren himma i Skåne.
Exakt sådant väder har vi i Skien nu, +10 och strålande sol. Hockeyväder
Att promenera de 10 minuterna ner till hallen känns som en fröjd, njutning, ja allt ni vill.
Just nu känns det väldigt avlägset att jag i 2 säsonger satt i ett unket och ständigt försenat Öresundståg, 1 timme till träning, 1 timme hem, varje dag. Tvi vale!

Imorrn drar Glimmas kval mot Div 2 igång. Bortamatch i gamla klassiska Club 69 hallen i Höör. Blir säkerligen en tuff batalj mellan treans bästa(?) gäng och ett lag som fått ett wild-card. Hockey är hockey, 60 min skall spelas men känns som en säker premiärvinst för "Lojjes" Glimma. Kanske kan han få igång målskyttet likt fornstora dar.
Extremt många år sen undertecknad var i Club 69 hallen och spelade. Men har två STARKA minnen därifrån, givetvis är båda från tiden med vårt underbara Team 88 lag. Det första är vaktmästarn i hallen, en gammal grå gubbe som hämtad från de småländska skogarna i tidigt 1800-tal. Totalt livsfarlig!
Det andra minnet händer det att jag ännu idag kommer att tänka på ibland. Allt som oftast med ett gravt gapskratt till följd. Var några gubbar i laget som hade som hobby att spela "Korkbandy" i duschen efter träningar och matcher. Denna hobby tog de givetvis med sig vart vi än spelade. Just denna gång var det en cup i Club 69 hallen. Vill minnas att vi vann hela skiten (vilket hände ganska ofta). I duschen efter finalen var det såklart korkbandy. En av gubbarna gled in i ena väggen, vilket fick till följd ett stooort hål i väggen! Den Grå vaktmästarn blev såklart sjövild!! Men kakelmästare Prahl körde nog dit dan efter (om jag inte är helt ute och cyklar nu) och kaklade om den möglade väggen. Kan dock inte minnas vem det var som brakade genom väggen... Någon som har svar på detta? Lämna gärna en kommentar på det isåfall! Kanske Dagge eller Sigge kan svara, de herrarna har svar på det mesta ;)

Njut av hockeyvädret nu kamrater, imorrn kväll kommer ett kokande "inför kampen" referat inför matchen på fredagkväll i hypermoderna Baerum Ishall!


/ Captain #6

Hockeyhaussén i Skogen

Vet att det skrivs mycket hemma, syns i tidningar, på bloggar, hemsidor. Ja överallt. Och jag kan inte blunda för det jag heller. Tyringe har kanonläge på Division 1, och Glimma har kanonläge på Division 2.

Tyringe med Icing-Jocke och Bautarumpan i båset har forsat fram som en ångvält den här sässen. Även om dom gått på ett par minor längs vägen. Man har hamnat i en kvalgrupp med IK Pantern, Kungälv, Varberg och Nittorp. En tuff grupp helt klart. Vill inte sitta här och sia en massa då jag inte sett en enda match iår med något av lagen, förutom Tyringe då. Har spanat på ett par av deras matcher via deras webb-tv skall erkännas. Men vill höja ett varningens finger för Nittorp, med den gamla hjälten Mattias Remstam i spetsen.
Även om det tar emot något fruktansvärt att säga i mitt Kristianstad IK/Osby IK hjärta så hade det varit himla kul med några klassiska KIK-TSoS derbyn nästa sässe. Likt Skien IHK-Kongsberg derbyna. Haha nej, skoja bara. Den där derby/hockeykulturen finns absolut inte i Norge! Meeen nej, usch! Behåll blårävarna i tvåan. Sticker ut hakan och säger att Tyringe blir trea i kvalgruppen.

Vi tar oss ytterligare lite längre in i den avlägsna Göingeskogen. Nämligen till Glimåkra och Trollarinken. Glimma HK har även dom gått fram som en ångvält denna säsong. Man vann nyss Alltrean med imponerande en match kvar att spela. Man går om någon dag in i en stenhård kvalserie, där man lottats mot Lund Giants, Trelleborg Vikings (med Sveriges kallaste omklädningsrum?) och Höörs stolthet Frosta Polarbears med sköna lirare som Johan Westdahl, Emil Morin och självaste Naken-Janne i spetsen.
Min gode barndomskamrat Jesper "Lojje" Johansson har efter en skade och sjukdomsfylld säsong nyss gjort comeback. Och alla känner vi ju till hans livsfarliga "syrgasfint". Han kommer bli livsfarlig med sin fullängdssticka kan jag lova! Rykten har nått mig att han även odlat ut sin omtalade Mika Hannula-frilla, han blir sylvass!! Glimma har ju även Henrik "Thee Legeeeeeennndd" Olsson i laget och med dessa två herrar i truppen är entrépengen återbetald.
Glimma har efter ett antal år i Sveriges Hockeybakgård nu kanske sitt livs bästa chans att avancera. Och det tror jag dom gör! Man vinner gruppen på full pott ;)
Tänk er en Division 2 nästa säsong med 3 Göingelag, Osby IK, Glimma HK och självklart Tyringe SoS ;)
Det vattnas nog i munnen på bröderna Magnus och Mattias Svensson?
Mika Hannula-frillan....
Är det tvång i Glimma med RÖTT slutspelsskägg!!?


/ Captain #6
      


Harmoni

Träningen ikväll var god. Bra fart, gott humör och en jäkla harmoni! Kanske inte så konstigt när vi vunnit allt i serien såhär långt. Men, och det ska man komma ihåg, vi har inte vunnit ett skit ännu! 5 seriematcher kvar, där vi behöver vinna två. Men kan lova att vi går för seger i samtliga! Hur coolt hade de inte varit att gå genom en serie med bara vinster!? Men i vilket fall härligt att se alla leenden på träningarna!
Att stundens allvar börjar närma sig märks också, då tempot skruvas upp. Viktig match på fredag borta i Baerum Ishall mot Jutul IL II. En klubb som även har ett lag i 1 Division. Och vem vet vad dom lastar ner till vår match.
Ganska patetiskt det där med 1:a och 2:a lag om du frågar mig. Man satsar på 1:a laget medan 2:a lagen åker runt med 7-8 man och lirar. Cirkusnivå!! Satsa på juniorerna istället för bövelen och sänd de som inte platsar i 1:a laget till någon av de andra 2 klubbarna som ändå finns i samma ishall!
Varje ishall i Norge innehåller i snitt 2,5 klubb. Träningstider!!??
Det finns fler ishallar i Stockholm än vad det finns i Norge. Bara lite kuriosa.

Nog om det. Det var även skoj på träningen idag att se ungguttarnas början på "mustascher". De har fått några dagars dispens och började alltså idag. Egentligen hade kanske vissa av dom (läs Martin Skipsgård, Tim Ailo Myklebust, Sindre Björlo) behövt starta redan i augusti. Men regler är regler. Sindres 2 fjun syntes trots allt i omklädningsrummets skarpa lyse... På torsdag skall jag finna fram ett par modeller som ska få sin början på mustasch förevigad. Dessa bilder kommer sedan uppdateras löpande, vecka för vecka.

Kommer snart ett inlägg till om hockeyhaussén i skogen....


/ Captain #6


Till minne av Legenden med målvaktshjälm

Idag nåddes vi som sagt av ett oerhört tragiskt besked. "Storebror" Kongsberg har väldigt hastigt och lustigt valt att lämna serien. Detta innebär alltså att vi går miste om årets match på bortaplan. Kongsberg förfogar över en fantastisk arena med en öronbedövande stämning. Jag var självklart ironisk nu...
Arenan fick mig att minnas tiden i värnplikten. Den megastora flygplanshangaren vi var inne i nån gång. Skillnaden var att hangaren från lumpentiden var modern, Kongsberghallen såg ut som en hangar direktflyttad från Tyskland efter första världskrigets slut den 11 november 1918.
Men det som grämer mig mest är att vi återigen missar chansen att få se hela seriens största artist, "Legenden med målvaktshjälm". Legenden var med i vårt första möte med Kongsberg (träningsmatch på bortaplan i september). Men pga okänd anledning valde Legenden att lämna återbud till seriematchen för en dryg månad sen på Skien Isstadion. Ryktena säger att han stannade hemma i Kongsberghallen med halva laget och installerade duschar i omklädningsrummen. Därför fick den stora publiken och vi spelare i Skien gå miste om årets stora händelse, mötet med "Legenden i målvaktshjälm". Kanske kan förklara den dämpade stämningen i hallen...
Men duscharna sägs ha blivit riktigt bra! Tidigare fick man ta till den gamla klassikern som folket utanför Fjälkinge (läs Vånga, Arkelstorp, Sibbhult mm) kör på fortfarande. Kasta kallt vann i spann från sjön på varann.
Vila i frid, Kongsberg Hockey-TeamVila i frid, 1918 HangarenVila i frid, Legenden med målvaktshjälm


Bemärk: Legenden med målvaktshjälm är en oerhört spelskicklig center med split-vision lik Sveriges bästa Div. 2 center Filip Nilsson. Då han ej ville ge ut bild på sin klassiska hjälm fick jag motvilligt leta upp en på nätet. Legendens hjälm är en vit Jofa-hjälm. Deras svampmodell som var populär i Sverige i början på 90-talet. Men gallret på bilden var detsamma, Tomas "Osten" Östlund gallret från hans Storhetstid i Djurgården.


/ Captain #6

 


Slutspelsmustasch

"Ta seden dit du kommer" är det någon vis man som yttrat i fornstora dar.
Norrbaggarna i laget hade aldrig varit med om eller hört om en klassisk Slutspelsmustasch.
Och hade förmodligen aldrig fått vara med om denna höjdpunkt heller, om det inte vore för lagets två svenskar. Vi har nu 6 matcher kvar av serien eller 5 efter ett oerhört tragiskt besked under dagen (återkommer till detta). Sen väntar förhoppningsvis 2 stenhårda kvalbataljer. Alltså dryga månaden kvar av denna oförglömliga sässe.
Det sitter alltså exakt som en bastant lösing med en rejäl musche nu!
Tävlingen börjar på torsdag den 1 mars och varar till efter den sista kvalkampen 26 mars.
För den som råkar torka sig med handduken i ansiktet (Martin Skipsgård) eller gå på tur i för blåsigt väder (Martin Skipsgård) så att muschen försvinner blir det ett rejält straff. Öl skall fixas till avslutningsfesten, det blir då denne eller "desses" sak att lösa.
Tim Ailo Myklebust 26 mars?


Skall försöka ordna lite bilder under resans gång, bjuder då självklart på dessa :)

/ Captain #6Skien IHKHär är en trevlig bild på vår hemmaborg, Skien Isstadion med fin utsikt över utebanan och vissa delar av stan.
Litet avslöjande kan jag också bjuda på, det är på den stora utebanan en viss Ola H kör sina stenhårda intervallpass efter (!!) våra träningspass inne i hallen.
Någon vecka efter vår ankomst i somras. Jag och Ola H samt en linslus ;) fick representera klubben på Skiens Handelsstevne iklädda våra eleganta matchdräkter från 1998. Lägg märke till min Blue Jackets modell och Olas Rangers modell.


Serieledare

/ Captain #6Din nya favoritblogg?

Hei!
Efter enorma påtryckningar under flertalet veckor från massvis med människor har jag nu fallit över tröskeln.
Jag har valt att starta en blogg...
På så vis slipper alla mina hockeyointresserade vänner på Ansiktsboken läsa mina enormt långa referat inför och efter våra fantastiskt händelserika matcher. Och de som då kanske är lite smått intresserade i hur det går för oss här på vårt äventyr i Norge får chansen att läsa det här istället :)
Min tanke med denna blogg är att jag ska kunna hålla alla mina vänner därhemma, i Norge, familj och släktingar eller bara er som är nyfikna på hur det går för oss uppdaterade.
Bloggen kommer givetvis handla om ishockey, där mitt lag Skien IHK kommer vara i fokus. Men kommer även skriva om andra hockeyrelaterade saker om jag finner det intressant. Kan ju även komma att skriva om icke-hockeyrelaterade saker med, större under har skett!
Det ni inte skall förvänta er att jag ska förvandlas till någon superbloggare som publicerar flera inlägg om dan. Med heltidsjobb, hockeyträningar, hockeytränarjobb samt sambons hussyssle-lista har jag dessvärre inte den tiden som krävs. Men det ni skall förvänta er är smautrevlig och innehållsrik läsning om som sagt, vårt hockeyäventyr på Hockeyns verkliga Bakgård, Norska 3e Division.  
Kommentarer tar jag emot med öppna armar, så vet ni det ;) 

/ Captain #6

RSS 2.0