Klockan 14:00 samlades 19 Lynx-spelare i katakomberna i Templet.
Alla hade vi sett framemot denna matchen.
Alla var vi inställda på vad som skulle komma att krävas av oss.

Allting flöt på bra under uppladdningen. Det kändes kort och gott fantastiskt bra.
Värmningen på is kändes bra den med, samtidigt som man såg att folktillströmningen på läktaren ökade.
Som ovan nämnt är jag bergsäker på att de sista 10-11 minuterna av uppvärmningen bevittnades av ett nytt publikrekord i Templet.

För att vara helt ärlig så kan jag med handen på hjärtat säga att jag ALDRIG under mitt första år här i Skien kunnat föreställa mig att vi en dag skulle spela en match inför så mycket folk.

672 åskådare är en fantastisk publiksiffra, och trycket som fanns i Templet under långa stunder av matchen fick mig litegrann att tänka tillbaka på min tid i Osby IK och de storslagna Göingederbyna mot Tyringe SoS.

Det är helt enkelt fantastiskt att spela ishockey inför en sådan publik!
__________________________________________________________________________________________

Matchen då?

Jo, det känns riktigt bra för våran del från första nedsläpp.
Vi trampar gasen i botten och visar rekordpubliken att dom har ett bra ishockeylag att heja på.

Trots vår fina start är det Jutul som tar ledningen.
Men repliken från oss låter inte vänta på sig. Kvitteringen sitter i bytet efter Jutuls ledningsmål.
Vi har kopplat ett grepp om första perioden. 2-1 kommer också, men döms mycket tveksamt bort av domaren. "Tempo-Rogge" är det som hänger baljan, efter en fin dragning. Men i samma sekvens har Jutuls målvakt flyttat målburen. Därför döms målet mycket tveksamt bort....
Trots ett maffigt spelövertag och mycket fina chanser i 1a perioden lyckas vi inte göra mål.

Men redan 01:09 in i andra tar vi så ledningen.
Chanser för att göra ytterligare ett mål här saknades inte. Men vi har svårt att få in pucken, och det känns som att vi hela tiden måste kämpa som fasen för att göra mål.
5 minuter efter vårt ledningsmål får Jutul kvittera, efter ett mycket billigt mål som vi rent ut sagt bjuder på.
2-3 till Jutul kommer sen direkt efter. Återigen en ren bjudning från oss.
Men bara halvminuten efter kvitterar vi, och ljuset tänds!
I min skalle gick det tankar som att "nu är det vår match, nu tar vi detta!". Men så bjuder vi på ett mål till... Som tur är får vi in en balja precis före paus, vilket ger oss ett lysande tillfälle att verkligen gå ut i tredje och ta hem det.
Tilläggas bör att den ytterst otursförföljde "Tempo-Rogge" även i denna period gör ett mål, som även det blir bortdömt. Denna gång för spark.... En situation där han blir så smått inknuffad i målet tar pucken på hans skridsko. Domaren dömer mål, men 3 minuter senare har en av linjemännen fått honom att ändra sig. Till lagets, och publikens stora besvikelse.
Gud var inte på din sida igår Robbin....

Vi har såhär långt i mina ögon varit det spelförande laget, bortsett de 6 sista minuterna av andra då vi av något lustigt själ backar hem och slutar spela.
I pausen snackar vi om att vi måste upp igen, upp på den nivå som vi vet att vi ska vara på.

Men tredje perioden börjar med dubbla kallduschar, och vi får ÅTERIGEN jobba i brant uppförsbacke.
Med drygt 6 minuter kvar får vi in en reducering, 5-6. Och med 5 minuter kvar får vi världens chans. Jutul drar på sig en 5 minuters utvisning. PP alltså, sista 5.
Här SKA det givetvis bli mål!
Men ikke denna lördagskväll....

Vi har i nuläget en mycket tunn trupp, och slitaget på de bärande spelarna är enormt. Vilket inte minst syns sista 10 minuterna av matchen.

Vi fick inte sjunga vår Segersång denna kväll heller.....

Vi har startat seriespelet med att ta 2 poäng av 9 möjliga.
Det är naturligtvis INTE godkänt.
Före serien startade hade jag varit nöjd med 5 poäng. Mycket nöjd med 6, och mer än nöjd med över 6.
Nu står vi på 2. Det är rent ut sagt för dåligt.
Nu är det upp till oss själva att ta tag i detta!

Vi måste sluta att göra de där enkla misstagen.
Vi måste sluta att skänka bort MASSA enkla mål.
Och vi MÅSTE sluta att ta alla dom där utvisningarna!

Gör man 5 mål på hemmaplan ska man vinna. Så ser jag på det iaf.
Det är bara upp till oss själva nu boys, det finns ingen annan som kan vända detta till oss!

Vill avsluta med att tacka alla ER som tog turen till Templet igår. 672 människor, vilket är en totalt fantastisk publiksiffra!
NI gjorde denna matchen till ett minne jag och alla andra i laget och alla som jobbar i och runt klubben kommer bära med oss för en lång lång lång framtid!

Nu hoppas jag över hela mitt hjärta att ni kommer tillbaka onsdagen den 17e oktober klockan 19:00 då vi tar emot Ringerike Panthers.