Efter match, Grüner, Home

Gårdagens match i Templet hade tre olika skepnader.

Det mäktiga (nåja) introt var tillbaka. Till allas stora glädje.

Första perioden startar vi i ett högt tempo. Vi får ner pucken djupt i anfallszon. Där biter vi oss fast, och har i stunder rejäl press på det för dagen vitklädda bortalaget från Oslo.
Men till varje människa som befann sig i Templets stora förvåning är det Grüner som tar ledningen. 0-1 efter en högst märklig situation.
Men det kändes liksom sådär bra ändå, som det kan göra ibland.
Detta tar vi!! liksom....
1-1 får vi in kort därefter.
Vårt fina spel fortsätter, där vi kör på med det vi är bra på!

Men så uppenbarar sig en smått tragisk känsla.
Grüner gör 1-2.
Känslan som kändes då?
Kan föreställa mig att det är en liknande känsla som att bli "doppad" (få ansiktet/huvet nertryckt) i en hundlatrin-metall-låda.
En form av innestängd unkenhet.
Hur kunde det ske? Vi hade ju allt!

I pausen sen är det trots allt positivt.
Vi vet om att vi är ett mycket bättre ishockeylag än Grüner. Detta ska vi bara fixa! Det är vår match!

Men så händer det som inte fick hända.
Lynx klappar ihop. Och det fullständigt....
Grüner går från 1-2 till 1-4 innan Hesa-Fredrik ljuder.

Jag väljer att inte ta upp det som sades/skedde i omklädningsrummet i denna paus.
Känsliga läsare kan lätt ta illa vid sig.....

Tredje perioden startar.

Vi får ett ganska tidigt 5 mot 3 power-play läge.
Kanonen ljuder över hela Telemark, och reduceringen är vår.
2-4 på tavlan.
Gaupene har vittring.
Stunden senare gör vi ytterligare en balja.
Denna gång i en ytterst tilltrasslad situation.
Från min position, till höger på offensiv blålinje upplever jag det hela som en 50-50 situation.
Ett skott läggs mot mål.
Retur kommer samtidigt som målvakten är helt ute ur position.
Alex Strande krigar sig fram. Hans klubba hålls bort, samtidigt som han som jag ser det trycks/forceras mot pucken och det öppna målet.
Pucken tar på Strandes skrilla, och går in i mål.
Ingen apsrk-rörelse vad jag kan se. Bemärk, vad JAG kan se.
Huvuddomaren blåser och tecknar för mål. Han verkar dessutom övertygad i sitt gestikulerande.
Glädjen är stor! NU är vi fan med!
Men efter visst resonemang domarna emellan väljer domarn att döma bort målet.
En av linjemännen hävdar att Strande sparkade in pucken.
Han har tydligen sett det jag inte kunde se. En sparkrörelse.
Jaja, domaren dömer. En 50-50 situation.
Men all den energi vi fick pumpad i oss vid huvuddomarens mål-tecken försvinner lika snabbt som en kommunalarbetare försvinner från sin arbetsplats vid avslutad arbetsdag....

Vi fortsätter trots detta att ösa på. Vi plockar fram allt vi har, gör allt vi kan.
Men pucken vill inte in. Det är så det är för Skien Lynx just nu.
Vi plockar "El Grande Serpiente" ur sitt terrarium med drygt 2 minuter kvar i en sista stöt.
Men det slutade som det så ofta gör.
Grüner hänger ett i tom kasse.
Med nio sekunder kvar tröstmålar Solberg efter en oerhört snyggt hockeymål, finfint framspelad av "Tvålfager".

Hesa-Fredrik ljuder för sista gången denna afton och vi står där igen med 0 poäng...

Vi är klart bättre än Grüner i två perioder av tre.