VM-febern har nu även nått Skien....

Sverige gjorde precis 2-0 på Lettland (VMs snyggaste dräkter efter Sveriges blå btw). Eller Latvia som man lite sådär småmodernt kallar dom i Norge. Skönt för Silfverberg!
Ja, hockeyn är het i Skien just nu! Norge tuggar på bra i VM och vi fick licens för spel i 1 Division kommande säsong så sent som igår (mer om det i ett senare inlägg ikväll).

Ja, Tre Kronor spelar just nu. Missade dessvärre matchen mot Italien av personliga skäl. Hörde dock att det var en riktig Stormatch ;)
Måste säga att laget ser ruggigt ut just nu. Patric Hörnqvist har tillkommit. Superstjärnan från Washington Capitals Nicklas Bäckström som självklart får ses som en av våra absolut bästa spelare därbottevée i NHL likaså. Lägg därtill att den urstabile backen Jonathan Ericsson sägs vara tillbaks till kvarten.

Hyfsade kedjor Tre Kronor har nu förresten, Franzén-Zetterberg-Eriksson, Alfredsson-Bäckström-Hörnqvist, Stålberg-Krüger-Landeskog & Silfverberg-Järnkrok-Persson.
Givetvis en våt dröm för varenda coach på jordklotet.

Det som oroar mig litegranna är målvaktssidan...
Enroth håller definitivt inte här, det tycker jag han har visat i de matcherna han stått. Både i VM och i turneringen inför. Håller mina två tummar hårt för att inget tråkigt ska inträffa med Fasth. Så att Enroth får fortsätta öppna båsdörren! Där gör han sig faktiskt ganska bra!
Viktor Fasth har inte övertygat ännu sålänge. Men alla vet/hoppas att han har en ytterligare nivå. Hoppas han kan hitta den nu, för det behövs verkligen!

Sverige fortsätter iaf att bjuda på hockeygodis!

Apropå hockeygodis så var det exakt det våran kära lillebror bjöd på häromkvällen! 12-4 på Tyskland är såklart mycket bra! Även om tyskarnas keepers inte hade tatt en badboll den kvällen. En pinsam insats från Tysklands sida givetvis! Man fick tidigare ikväll duktigt med pisk av Tjeckien, 8-1 och kollapsen är ett faktum!
Men det förtar inte Norges insats! Man krossade Danmark i eftermiddags, och en hel nation jublar!
Norge har ännu en gång avancerat till kvartsfinal, där man stöter på den ryska björnen. I och med 4e platsen i gruppen är man också kvalificerad för OS, bra! Mycket bra!!
Ytterligare bevis på Norges utveckling inom ishockeyn de senaste 10 åren!

Självklart är det väldigt väldigt skoj för Norge! Och inte minst viktigt för sporten ishockey i detta fantastiska land! Landslagets framgångar bygger upp ett intresse, som i sin tur gynnar klubbarna runt omkring, som i sin tur gynnar nationens fortsatta framgångar!

NORGE ÄR INGET BLÅBÄR LÄNGRE, MAN ÄR NUMERA ETABLERADE BLAND DE 8-10 BÄSTA LÄNDERNA I VÄRLDEN!!

En annan sak jag vill få med här....
Kollar ganska mycket på norska MAX sändningar från matcherna. Tycker det är himla skoj med lite omväxling emellanåt. Man är så van vid Granqvist, Boork, Jihde och inte minst Wikegårds röster att man ibland sitter lite som i en dvala. Speciellt när Boork talar. Han innehar en lite lätt sövande röst....
De norska experterna Espen "Shampoo" Knutsen (Norges bäste spelare genom tiderna) och Stavanger Oilers tränare tillika Patrick Thoresens pappa Petter Thoresen gillar jag skarpt.

KRON WALL OF PAIN förresten!!!

Jo, tillbaka till de norska experterna...
De är sköna att lyssna på, speciellt Shampoo.
MEN, häromdagen. När tyskarna förödmjukades kom ett par kommentarer från Thoresen.
Han hyllade Jonas Holös och Ole-Kristian Tollefsen, helt riktigt efter en kanonmatch. Men, han valde sedan att påstå att de är lika bra som de svenska, om inte bättre, och då speciellt Erik Karlsson nämnde han.
Det var inte nog med det. Han valde även att likna Mathis Olimb med självaste Henrik Zetterberg. Lika bra!?
Njaaee, där sjönk min tilltro till Thoresen en aning om jag ska va ärlig...
Att jämföra medelmåttiga Elitseriespelare med hyllade NHL-toppspelare är inte riktigt rätt om du frågar mig, då är du ute och cyklar litegranna.

Känner att det i vissa norska kretsar börjar sväva iväg. Man snackar semifinal.
Det är nog inte rätt melodi. Ne, behåll ödmjukheten och ta en match i taget. Norge är en disciplinerad lagmaskin som jag hoppas kan ställa till det för Ryssland. Man behöver inte allt snack om semifinal.
När inte ens erkänt stora nationer som Kanada, Ryssland, Sverige och Finland pratar semi ska nog inte Norge göra det heller.
Ne, behåll fötterna på jorden, 12-4 mot Tyskland betyder INGENTING i en kvartsfinal!

Fyfan vilken tackling av Kronwall alltså! Undrar om de svenska spelarna som flög upp i båset sa nåt i stil med "You´ve got Kronwalled" till letten?

3-0 inför sista, Kör Sverige!! 


Kommer förresten ett inlägg till ikväll som då kommer handla om vårt uppryck samt matchen på kvällens träning ;)


Väl mött igen lite senare ikväll!!


/ Captain #6

Trackback
RSS 2.0