VM-feber....

Imorrn drar det igång. Detta vackra äventyr som kallas Ishockey VM.
Och det börjar ju bra om man säger så. Derby direkt :) Lillebror Norge står på andra sidan röd.
Alla minns vi väl matchen ifjor. Norge vann på straffar och alla mina vänner här i Skien skryter fortsatt om den matchen. Faktum är att hela Norge stängdes ner, ingen människa behövde gå till jobbet. Man festade längs gatorna och glädjen ville aldrig ta slut! Så stort är det för norrbaggarna att slå oss!

    VS.      



Men, och jag säger men. Jag tror inte att detta kommer upprepa sig. Inte inom de närmsta 50-60 åren.
Men, jag säger men igen. Detta är den matchen norrbaggarna verkligen vill vinna. Slår man Sverige så behöver man inte vinna fler matcher. Varje rödklädd på isen kommer jobba som en myra, ge allt! Verkligen allt!
Måste säga att jag är imponerad av Norge ändå. De senaste 10-15 åren har man gått framåt enormt mycket som Hockeynation. Minns när jag var liten påg o man samlade på hockeykort. Då var Norge ett riktigt blåbär!
Idag kan man ändå stå upp mot nationer som Sverige, Kanada, Finland osv. Givetvis är man långt bak. Och givetvis bör man aldrig kunna nå upp till "de stora" heller. Men, de har utvecklats enormt och det är såklart himla skoj!

Imorrn, dagen till ära är vi några stycken som drar på en klassisk norsk "hyttetur". Espen Tangens hytta vid Tuddal, i närheten av Gaustatoppen och den spännande "byen" Rjukan (enorm historia finns i den byen, se filmen "Hjältarna från Telemark!!!) som bara har sol några månader om året står öppen för oss. I de två sköna sofforna kommer vi sitta, 2 svenskar och 2 eventuellt 3 norrbaggar och häckla varann under bataljen på TVn.


Byen Rjukan, med Gaustatoppen

 För nån månad sen var vi som bekant på Jordal Amfi och såg Norge-Sverige. Sverige utklassningsvann, 7-1 och vi fick bevittna en total överkörning. Det norska laget har sen dess förstärkt med 5-6 spelare (inte en enda från NHL), medan det svenska förstärkt sitt med 17 (merparten från NHL). Givetvis, med de spelarna som finns i Tre Kronor skall det vara klasskillnad även denna gång.
Men jag tror och hoppas ändå på att vi kommer få se en bra match, med mycket kamp.
Tre Kronor kommer som vanligt i ett VM behöva ett par matcher för att få ihop det. Sen kommer man bli livsfarliga! Men lillebror ska man slå även om man bara fått träna ihop 3-4 gånger, så är det bara.

Hytteturen varar helgen lång, vi är väl tillbaka i Skien på söndag nångång. Så dessvärre kan jag inte bjuda er på uppdateringar förrän tidigast söndagafton.

Ikväll var det träning på is igen. Men nästintill alla ungguttar är på Mallorca med skolan, så den omtalade matchserien kunde inte fortsätta.... Men nästa vecka, då jävlar! :)

Ikväll fick klubben ordning på tre underskrifter från "egna gutter". Veteranbacken, Comeback-kungen tillika Rååå-DILFEN Mats Nyegaard signade, Marius "Super-materialarn" Veirud likaså samt Andy (Världens största hjälm!?) Söberg Holte likaså :)
Lägg därtill att den rutinerade finske backen Matti Luomajoki (deltog på Try-Outen) signade för Skien IHK nu i veckan. Laget börjar ta form.

____________________________________________________________________________________________

Sveriges bästa fotbollslag Mjällby AIF hämtade ikväll upp ett 0-2 underläge hemma på Strandvallen mot Malmö FF. 2-2 och en stark pinne!
Kung Erton är tillbaka!!

Odd Grenland tar på lördag emot Tromsö IL hemma på Skagerak Arena. 3 pinnar är nästintill ett måste om man inte vill halka efter toppen rejält. Men de kommer bli stenhårt mot fjolårets silvermedaljörer från norr.
_____________________________________________________________________________________________

Ska bli oerhört trevligt att bevittna matchen imorrn bland de norska fjällen med ett par Guinness och gott sällskap!
Hoppas bara Erik Karlsson, Henrik Zetterberg, Daniel Alfredsson, Kron Wall of Pain och de andra tycker det är lika trevligt på isen ;)

Nu kör vi för VM guld!!

__________________________________________________________________________

Vill till sist passa på att skänka en hyllning till min underbara flickvän Marta!
För att du orkat stå ut med mig i precis 2 år idag <3





Ha en fanastisk helg gott folk och passa på att njuta av Sveriges mest folkkära landslag!


/ Captain #6

Trackback
RSS 2.0