Slaget om Öresund & Helguppdatering....

Ja, helgen avverkades på ett fantastiskt vis.
Sverige inledde VM i fredes med att besegra Norge, 3-1 efter en hyfsad insats. Precis som förutspått så startade Tre Kronor trögt. Man kan ju knappast förvänta sig annat när allihop inte ens tränat tillsammans. Ne, första perioden va sådär. Men sen kom man igång och tuggade upp det rejält, man hade väl 37 av 40 min i norsk zon sista två. Norrbaggarna gick rejält på knäna. Alltid kul att se Gulklädda hjältar med Tre Kronor på bröstet ha lekstuga med grisar som Ole-Kristian Tollefsen.
De spydiga smsen från diverse norrbaggar avtog och sista två perioderna lös de med sin frånvaro ;)

Lördagens match sen då. Tjeckien besegrades enkelt, 4-1 efter en totalt kontrollerad insats. Tre Kronor var stundtals totalt överlägsna och tjeckerna såg oerhört bleka ut. Var killar som Hemsky och Nedved ens med!?
Man blev inte direkt överraskad över att Norge tog poäng mot dom för en stund sedan.

Just Norge bevittnade jag igår. Man ställdes mot ett Ryssland fyllt med "stjärnor". Eller ja, MEGAdivor skulle jag kalla dom. Är väl egentligen bara Pavel Datsyuk som uppträder som en gentleman i det laget. Slog Malkin ett enda pass under hela matchen!? Snacka om klister på bladet!!
Norge gör en kanonmatch och om det inte vore för en av domarna så tror jag minsjäl att man knipit poäng av ryssarna. Minst sagt horribel den där situationen då Skröder gör mål, hela Norge jublar, alla tittare ser att det är mål, men domaren ser nåt ingen annan i världen ser.
Hade det varit Sverige som fått ett sånt mål bortdömt så hade iaf jag blivit sjövild!
Att inte ens åka och checka med videodomarn gör ju det hela än mer pinsamt!
Usch nej, hade det inte varit för att Norge klassas som en "Lilleputt-nation" i sammanhanget så hade målet ALDRIG dömts bort! Sånt får inte hända på denna nivån!

Nog om det, just nu ljuder "Du gamla du fria" i högtalarna på min Philips. Sverige ska spela nytt derby, denna gång mot Danmark.


    VS.   


1-0 precis nu, Viktor Stålberg!!

Danmarks lag är annars intressant.
Lars Eller som till vardags håller till i Montreal Canadiens i NHL är en av danskarnas absolut största stjärnor. Just Eller stötte vi i KIKs framgångsrika Team 88 gäng på i U-16. Han spelade då i danska Rödovre SIK tillsammans med en annan NHL spelare Mikkel Bödker (Phoenix Coyotes). Rödovre spelade på den tiden i Skånes Division 1 tillsammans med oss. Vi vann serien, Rödovre blev tvåa. Vi slog dom 6-1 x 2 :)
På den tiden var vi grymma!
Men här sitter jag, spelar hockey på Hockeyns Bakgård medans de grabbarna är stjärnor och mångmiljonärer i NHL. Fan, jag skulle löpt mer "Stellan-intervaller" i skogen bak Culinar himma i Fjälkinge som ung ;)

2-0, Johan Franzén! Eller var det Kung Loui!? Detta ser lovande ut!

Sveriges lag imponerar grymt på mig.
Erik Karlsson, vilken kung! Fyfan vad bra killen är!!
Henrik Zetterberg, klart bäst samman med ovan nämnda!
Johan Franzén, tung tung kugge som kommer bli oerhört viktig när det drar ihop sig.
Niklas Hjalmarsson, urtypen av en defensiv back. Täcker lika många skott som den forne KIK-krigaren Niklas Ponné.
Joel Lundqvist, vilken krigare! Nån mer än jag som jublade när han proppade en tjeck i anfallszon, åkte full fart ner i defensivzon och proppade en till!?

Hoppas jättemycket på att Jonathan Ericsson hinner tillfriskna innan det drar ihopa sig. Hans tyngd, fysik och stabilitet behövs verkligen mot nationer som Ryssland, Kanada o USA.
Hoppas hoppas!

Är dock väldigt skeptisk till Jhonas Enroth. Känns väldigt överskattad i mina ögon. Nej, bort med honom. Känns som laget inte litar riktigt på honom heller. Håller tummarna för Kung Henrik!

Klassmål, Hockeygodis, kalla det vad ni vill! Vilket lir till 3-0!
4-0, Stålberg igen!
Härligt att höra "Den glider in"! Den går aldrig ur tiden!
 
_____________________________________________________________________________________________

Odd spelade i lördags 2-2 mot Tromsö efter att precis som Mjällby AIF hämtat upp ett 0-2 underläge. Starkt givetvis! Men trepoängarna måste börja komma nu om inte toppstriden skall vara alltför långt bort...

Mina två stora favoritlag Manchester United och AC Milan missade i helgen båda två chansen till nya ligatitlar.... Tungt som fasen såklart. Även om Premier League inte är helt avgjord så skall det till ett mirakel modell större om United skall knipa guldet.
NYA TAG!!
____________________________________________________________________________________________

Var ju i helgen iväg på "Hyttetur". Hyttetur innebär att man åker till sin stuga. ALLA norrmänn har stugor, eller hytter som de kallar det. En hytta använder dom flesta året runt, inte som i Sverige där man oftast snackar om sommarstuga.
Hur som helst, oerhört trevligt, avslappnande och gött att komma iväg en stund.
Norge är ett fantastiskt vackert land. Berg, fjäll, sjöar, älvar och fjordar vart man än vänder blicken.
Skulle gärna velat bjuda på ett par bilder. Men tjejen min har lyckats gömma kameran för mig....
Men i vilket fall, att bara titta ut genom Espens hyttas fönster och därbottevée se Gaustatoppen gör ju en lycklig!
Mycket god helg helt enkelt!
___________________________________________________________________________________________

Reducering för danskarna, gamle Mif-spelaren Nichlas Hardt. Återigen mycket mycket svagt målvaktsspel av Enroth! Ut med honom och in med den evige talangen Fidde-goalie från KIK istället!! Eller varför inte trämålvakten som pappa gjort till mig som vi använde när vi spelade streethockey i 13-14 årsåldern.

Ha en fortsatt fin afton gott folk och njut av Tre Kronors finlir!


/ Captain #6

Trackback
RSS 2.0