Vad sker?


(Strömberg,   PROBABLY THE BEST CONNY IN THE WORLD)

När hans lagkamrater var ute och joggade ner efter matcherna, satt han själv i baren på arenorna och tog sig en öl.
Det är givetvis Conny "Kung Conny" Strömberg jag pratar om. Mannen, myten, legenden Kung Conny.
Mannen som skapar rubriker vart han än befinner sig. Det jag skrev om först, de där med barerna var vardagsmat för ett par år sedan. Han har de senaste två säsongerna bättrat sig totalt på den biten, iaf utifrån det man hör från media.
På isen är han dock densamme. Magiska passningar, mjuka handleder och en kyla som går att jämföras med självaste Erik Karlssons.
Säsongen 09-10 spelade han på sig själv som vinnare av poängligan i Allsvenskan. Givetvis vann han också med 64 poäng på 51 matcher. Han vann även poängligan ifjor, trots att han "sparkades" från sin klubb Örebro och gjorde ett 3 matcher långt gästspel i Asplöven i ettan. Han togs dock till nåder av Örebro, kom tillbaka och fortsatte att dominera. 58 poäng på 44 matcher och 4 ass på 3 matcher med Asplöven blev det förra säsongen.
Denna säsongen mäktade en 36-årig nr 24 med 57 poäng på 51 matcher samt 2 ass på 3 matcher i pågående Kvalserien till Elitserien.
Men nu är det dock slut på hans era i Örebro HK. Han har stängts av pga disciplinära åtgärder och kommer alltså inte att spela mer denna säsongen. Kontraktet med Örebro går ut efter denna säsongen och nu blir det väldigt spännande att följa Connys framtid. Var hamnar han? Det snackas om att han själv vill till Elitserien. Det snackas samtidigt om Div 1.
Lär väl i sinom tid komma fram vad det är som skett i Örebro, brukar alltid "läcka ut" tillslut.

I Norden är det lite lag på att inte "sticka ut". Man ska inte anse sig bättre än någon annan, man ska inte göra saker som andra kan anse som stötande. Jantelagen även kallad.
Därför kan jag inte sluta tycka om sådana här profiler som Conny Strömberg. Han vågar sticka ut, han skiter i vad alla andra tycker och säger. Zlatan är exakt likadan. Danske fotbollsspelaren Nicklas Bendtner en annan. Det sticker i ögonen på många att se idivider som dessa lyckas med saker. 
Det är saker som händer runt sådana här människor man minns, händelser, uttalanden. Inte saker som händer runt andra trista gråa typiskt svenska/norska/danska idrottare som står och pratar i gamla klyschor.

Kan bara tacka Conny för all underhållning de senaste säsongerna och hoppas på en god fortsättning nästa säsong, var det nu blir!

/ Captain #6

Trackback
RSS 2.0