Underbara fredag

Ja, fredagar är underbara och fantastiska på många vis! Idag har det varit 35 grader i solen utanför vårt hus enligt vår fina mätare. Som tur är för min del så har jag världens bästa jobb, där jag får vara ute hela eftermiddagarna. Spela fotboll med ungarna, dricka en slurk kaffe mm mm samtidigt som man njuter av vädret! Inte helt fel de nej.

Fredagar är ju alltid fredagar. Veckans bästa dag. 
När jobbet är slut infinner sig ungefär samma frihets och lättnadskänsla som de gjorde i lumpen när det var fredag. Man fick åka hem till familjen, kompisarna på hemmaplan, flickvän och allt annat man saknat. Nu är det ju lite annorlunda härvé. Men de jag vill ha sagt är att man uppskattar helgen så enormt mycket mer när man har veckorna fulla av jobb eller liknande.

Kvällen här blir för en gångs skull lugn. Ingen träning, inga måsten. Bara njuta av ledigheten. Kanske skulle tatt sig en kall Guinness?
Morgondagen blir nog även den lugn. Träningspass kl 10, sen blir de lugnt. Kvällen spenderas förhoppningsvis tillsammans med våra invandrar-polare, Ola H och hans Mariiga. Ola H skulle slå på stort o laga mad ryktades det om.
Söndagar i Norge är lite speciella. Den dagen är på ett vis helig. Allt, och då menar jag ALLT är stängt. Ingen jobbar, och enligt traditionen skall man bara seda himma och äta en massa bröd.
Denna söndagen blir dock lite annorlunda för alla Skiens invånare. Byens stolthet, Odd Grenland spelar premiär i Tippeligaen hemma på Skagerak Arena mot Sogndal. Odd tippas i de flesta norska medier som topp-4. Medaljstrid alltså. Ska bli väldigt spännande att få följa denna säsong i Tippeligaen. Givetvis är jag på plats på premiären. Iklädd en röd Adidas-jacka med "VERT" på ryggen skall jag följa denna kamp med hökögon.

Träningen på is igår var som det brukar vara när allt är klart. 5-5 spel i 1 timme med ett fruktansvärt högt tempo. Nej inte driekt. 5-5 i en timme, men utan tempo. Är ju så de ska va nu, lite lattjo. Positivt dock att se ungguttarnas mustascher. De växer fram lika fort som tunneln vid Hallandsåsen. Vi kom överens igår om att de sista bilderna, Finalbilderna kommer tas på självaste Finaldagen då grabbarna inte ville avslöja allt för mycket såhär veckan före. 

Ödeskväll ikväll för Tyringe, som väl måste vinna hemma mot serieledaren Kungälv om deras dröm om Div 1 fortfarande skall finnas vid liv.
I kvalserien mot Allsvenskan skall ledande Karlskrona HK spela en tuff bortamatch uppe i norraste Norrland. I Haparandas Arena Polarica gästar man Asplöven som fått lite luft under vingarna i och med sin tredjeplats i serien. Dessa matcher, uppe i Haparande kan med största säkerhet vara de tuffaste matcherna för Blekingelagen i denna kvalserie. Kallinge/Ronneby ska spela borta mot allsvenska Borås i ödsliga Borås Ishall. KRIF ligger sist i serien med bara 1 poäng. Borås ligger fyra, 3 poäng efter ledande KHK och behöver verkligen vinna. Tror dock att KRIF kommer sälja sig väldigt dyrt.
Olofsröm är spellediga idag.

För gamla lagkamraterna Fabian Rietz, Jesper Adolfsson och Axel Blomqvist och deras Rögle BK väntar ikväll Linköping på hemmaplan i första kvartsfinalen i J18s SM-slutspel. Speciell match för Fabbe såklart. Han spelade ca halva denna sässen i Línköping innan han lämnade för RBK. Lycka till boys!!

Till sist vill jag gratulera Tönsberg Vikings som igår tog sig upp i GET-ligaen genom att bortaslå Frisk Asker på straffar. Grymt bra gjort!! GRATTIS!!!


Vy över vår fantastiska hemby, Skien


Hamnen & centrum


Önskar er alla en fortsatt fantastisk fredag!


/ Captain #6

Trackback
RSS 2.0