Skien IHK vs. Skien Old Stars

Efter en oerhört trevlig och händelserik afton har jag nu så smått börjat vakna upp ur, ja vad ska man kalla det? Dagen-efter-dvalan på lite fin svenska. Kanske bättre ordval än "bakfylla"?

Kvällen började med match, en match som i mångt och mycket påminde en hel del om matcherna vi spelat tidigare iår. Spelarna såg på ett ungefär likadana ut som dom i Rasta, Ringerike II, Nes II mfl. Jofa-glasslådehjälmar, trästickor från tidigt 90-tal, skridskoåkning likt skridskovirtuosen "Döset", stela ben (läs Steinar) likt en stelopererad 80+are mm mm. 
Skillanaden i denna match var att vi låg under från start, vilket inte skett alltför ofta. Vi låg under med 0-3 innan första nedsläpp, vi var bara 4 man på isen, vi spelade 3x10 samt att en del i vårt lag verkade sakna kunskapen att spela ishockey. Olika faktorer spelade in på det såklart, men nog fanns det en del som borde sparat på drickat till efter matchen. I första bytet gjorde jag 1-3, och vår upphämtning hade börjat. Vi åt oss ikapp och SOS första "riktiga" mål kom väl sisådär halvvägs in i 2a perioden.
Sista perioden bjöd på viss dramatik då SOS tog ledningen med ca minuten kvar. Daniel Lindblad stod dock för ett riktigt viljemål då han flankerad utav polackerna forcerade in kvitteringspucken med bara 20-talet sekunder kvar! Glädjen var stor hos alla (utom Steinar som gick till hård attack mot männen i zebra-mundering).
Sudden väntade och här satte vi enorm press från start, vi skulle avgöra detta snabbt! Adam Bluma avgjorde tillställningen nån minut in i sudden, 7-6 till Skien IHK blev slutresultatet!

Helge Roar Haugen och Dejan Haluzan stod tillsammans för en suverän insats som rättskipare. Det märktes tydligt att Helge hade stor tillit till spelarna i de båda lagen då han under en sekvens i matchen valde att hälsa på Ola H i utvinsningsbåset för vätskeintag. Vad dryckesbehållaren innehöll kan nog bara Helge själv svara på, men det såg lite smått misstänksamt ut....
Steinar tvingades över offensiv blå (i försvarssyfte) då domarna var vaksamma på hans fisketaktik. Kanske är detta förklaringen till att Steinar likt gamle svenske löpkungen Jimisola Laursen totalt storknade på upploppet. Orken tröt.
Steinar som i vanlig ordning berättade för sitt lag hur han ville att alla skulle spela sekunderna innan nedsläpp, närmare bestämt efter "ringen-vrålet" kring målet. Mästarcoachen hann även med en time-out under matchens sista minuter.
Ola H gjorde bejublad comeback, och det såg lite ut som vanligt. Sniper-skott, stolpe stolpe in. Utvisning, 1+5 min samt ett par briljanta dragningar. Han levererade som vanligt i sann stjärn-anda :)

Efter kampen var lättnaden stor i vårt lag, glädjen likaså! Vi hade trots underläget ätit oss ikapp och visat att denna fantastiska säsongs sista match även den skulle bli en seger! 
Efteråt var det redig feststämning i omklädningsrummet, musiken dånade ur Tims högtalare, öl dracks, lösingar packades, skratten ekade, tillfällen förevigades, duscharna var härligt varma, Mats duschade för andra gången denna säsong iklädd sitt underställ (hans fru släpper inte in honom i huset med dom i väskan, doften kan ge barnen deras bestående men, därför tvättar han dom i duschen), ja det var som sagt redig feststämning!

Vi har tillsammans stått för en fantastisk säsong, en enorm prestation! Av 17 matcher har vi vunnit 16, med en målskillnad på 223-50. Det går inte annat än att vara glad och stolt. Trots att vi innan matcherna vetat om att vi ska möta det ena laget mer horribelt än det andra har vi gått ut och kört, gjort mål, tokdominerat, levererat och vunnit! Vi har vunnit serien, totalt överlägset, och det ska vi vara väldigt stolta över! Vi har tillsammans skrivit in oss i historieböckerna, vi har tillsammans gett klubben den största framgången i klubbens 47-åriga historia!


Bjuder på lite bilder från matchen igår, lägg märke till att moståndarlaget lika gärna skulle kunna heta Rasta.
Fler bilder kan ni se på Hockeyns Bakgårds Facebooksida. Se alla dom här!


         


Kommer två inlägg till lite senare idag, det ena om Mustaschkampen, det andra om festen. Så håll utkik ;)


/ Captain #6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0