Kvaltider

Ja, hemma i Sverige är det Play-off och kvaltider. Det skall erkännas, hockeyabstinensen är stor hos mig just nu. Man saknar att bara kunna köra nånstans, ställa sig på läktarn och bevittna en riktigt fin match med underbar inramning. Malmö, Kallinge, Karlskrona, Olofström, Tyringe eller varför inte Glimåkra. Umeå och Haparanda känns dessvärre lite långt.
Finns nog inget bättre med hockeyn än kvalen, slutspelen, play-offen. Synd man själv bara fått chansen att delta i de positiva vid fåtalet tillfällen ;) Har mest blivit negativa kval för min del. Men vafan, det har sin tjusning det med.
Kallinge/Ronneby som vi mötte med Osby i tvåan ifjor är nu klara för Play-off 3 och ännu närmre kvalserien till Allsvenskan. Imponerande är bara förnamnet! Karlskrona floppade visst lite igår hemma mot Östersund, men lär inte göra om samma misstag idag. Olofström har Björklöven på gaffeln efter den lite oväntade segern igår. Men att ta två raka uppe i Umeå Arena känns dock lite för tufft för OIK. Tyringes kvalserie startar idag med hemmamatch mot Nittorp med hjälten Mattias Remstam i spetsen. Blir garanterat en fin match! Glimma, som gick på en rejäl mina i kvalpremiären borta mot Frosta i Höör ställs idag hemma mot Trelleborg. Och vinst är nästintill ett måste om man vill vara med i racet. Blir något att bita i för Lojje, Legenden och co. Mina favoriter, Malmö Redhawks har ju tyvärr stått för ännu en fiaskosäsong. Men man lyckades tillslut knipa en plats i förkvalserien. Där väntar tuffa matcher mot rivalerna Rögle. Västerås och Oskarshamn är de andra som har chansen. Jag hoppas, över hela mitt hjärta att man vinner den serien och tar sig till kvalserien till Elitserien. Det behöver Malmö, det behöver Skåne. Vi har sett nog av Rögle i de sammanhangen ;)

Det är ju sådana här matcher man vill se, men som man tyvärr inte har möjlighet att uppleva här. Det närmsta jag kommer den känslan här är Tönsberg Vikings kval till GET-ligaen. Det får nog faktiskt bli en resa dit och se nån match. Manglerud Star, som kommer från GET-ligaen hade varit skoj att se faktiskt. De övriga lagen i den kvalserien är jumbon i GET, Frisk Asker samt Comet som blev tvåa i 1 Division. Blir nog några fina matcher.

Vi själva då, jo vi har ju tre matcher kvar. Och alla tre kommer bli lite av final-matcher. Vi behöver vinna en, eller ja. Två, om det i praktiken skall vara klart. Men vi ska minsjäl vinna alla tre! Det ska vi ge oss fan på!
Torsdag tar vi emot Nesöya, lördag tar vi emot Drammen River Rats och torsdag tar vi emot Ringerike II. Underbart med 3 hemmamatcher. Hoppas det kan bli lite folk, och att klubben visar och jobbar för att det verkligen blir lite publik med! Det är vi värda efter denna säsong som snart ser sitt slut.

Var skoj igår, att se Tönsberg jubla som om dom vunnit serien efter matchen. Det kan jag dock ge dom. Dom hade just slagit seriens bästa lag. Men det var sista gången dom fick jubla så denna sässen. Vi SKA göra vårt!!



Skiens fantastiska anläggning och där vi allt som oftast håller till, Skien Fritidspark.
(Klicka för större bild)


/ Captain #6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0