Jutul IL II vs. Skien IHK

  VS. 

Ja, det vankas bortamatch. En match i Baerum Ishall mot ett lag som för tillfället ligger på 6:e plats i tabellen. Men, detta kommer garanterat inte att bli någon enkel match bara för det. Rykten viskar om att Jutul imorrn kommer ställa ett bra lag, förstärkt med ett antal spelare från deras 1 Divisionslag på isen. Det blir en härlig utmaning för oss, som fått överlag groteskt dåligt motstånd i i stort sett varje match såhär långt.
Hemma på Skien Isstadion krossade vi Jutul med 10-2. Anmärkningsvärt från den matchen är att dom även vid det tillfället hade en del spelare med från "förstalaget".

Annars då, hur går det till på Skien IHKs bortakamper i 3. Division avdeling Öst?
Jo, det är precis som hemma, fast ändå långt därifrån. Samling i hallen, var och en packar bagen sin. Skall även tillägga här att en del killar i laget kör med plastback, som dom monterat hjul på. Likt det Sölvesborg och Osbys ungdomslag hade på 90-talet.
Sedan pinnar man ut till den porösa bussen som är utrustad med aircondition-system. Bussen påminner starkt om den som Percy Nilegård sätter ett gäng härliga svenska gubbar i för en trevlig färd mot Tallinn. Busschauffören är skarpt lik Lasse Kongo, den rutinerade busschauffören som tar gänget till Tallinn. Han rögar inne i bussen, kör som om han stulit bussen, och är för övrigt en hyvens gubbe med glimten i ögat. Någon TV? Ja, jo. Tvn där framme funkar. Men Tvn är ju förmodligen lika gammal som bussen (tidigt 60-tal?), så sitter man inte längst fram, snett framför TVn är det nästintill omöjligt att se någonting.
Efter någon skakig timme där vi allihop suttit och hållt oss fast i inredningen är det så stopp. Vi svenskar och även någon norrbagge har medhavd mat, typ köttfärsås & pasta eller liknande. Men hockeykulturen i Norge är lite annorlunda. Här går man och köper burgare, pommes eller motsvarande. Men vafan, sålänge vi vinner och alla orkar köra i 60 min så skiter jag i vad dom stoppar i sig! Fortsätt drick dina 5-6 Coca Colas Tim ;)
Till arenan eller plåtskjulen är det fullt normalt att ankomma 1 timme innan match. Uppvärmning på is är nästintill obefintligt. Tror vi fått värma på is 20 min på 2 bortamatcher. Annars blir de som i U-12 hemma, man kommer in på isen och kör 3-4 varv, sen släpps pucken. Proffessionellt!? Nej, tvi vale! Men men, är man 2-3 klubbar i varje plåtskjul så finns ju inte den istiden, är ju bara att inse. Men måste här ge Skien IHK lite cred, vi har alltid 20 mins värmning på is.
Matchen spelas, sen blir det ännu en skakig och livshotande resa hemåt, med öldrickande polacker, rögande chaufför, glada norrbaggar och glada svenskar.

Fick idag besked om att det inte blir något kval. Så alla ni därhemma som tänkt köra upp för att se kvalmatcherna, ni får helt enkelt planera in en tidigare resa hit :) Vinner vi serien, går vi rakt upp. Tragiskt tycker jag litegrann. Hade sett framemot att få möta Haugesund med 17 svenskar i truppen i ett hett dubbelmöte. Men ack. Jaja, vi SKA vinna de återstående 5 matcherna. Sen blir det ett par veckors "semester" där jag ska smälta alla de onaturliga händelserna jag upplevt denna säsong i Hockeyns Bakgård.

Imorgon, 19.00 släpps pucken i den fantastiska Baerum Ishall. Återstår att se om Ola H och jag kan hålla kvar vårt snitt, Ola som gjort 58 poäng (30+28) på 10 matcher och jag som gjort 64 poäng (21+43) på 12 matcher. Tillsammans alltså 122 pinnar.
VI GÅR FÖR VINST OCH ETT STEG NÄRMARE SERIESEGERN!!    



Hoppas på liknande jubel imorrn!!


/ Captain #6  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0