Till minne av Legenden med målvaktshjälm

Idag nåddes vi som sagt av ett oerhört tragiskt besked. "Storebror" Kongsberg har väldigt hastigt och lustigt valt att lämna serien. Detta innebär alltså att vi går miste om årets match på bortaplan. Kongsberg förfogar över en fantastisk arena med en öronbedövande stämning. Jag var självklart ironisk nu...
Arenan fick mig att minnas tiden i värnplikten. Den megastora flygplanshangaren vi var inne i nån gång. Skillnaden var att hangaren från lumpentiden var modern, Kongsberghallen såg ut som en hangar direktflyttad från Tyskland efter första världskrigets slut den 11 november 1918.
Men det som grämer mig mest är att vi återigen missar chansen att få se hela seriens största artist, "Legenden med målvaktshjälm". Legenden var med i vårt första möte med Kongsberg (träningsmatch på bortaplan i september). Men pga okänd anledning valde Legenden att lämna återbud till seriematchen för en dryg månad sen på Skien Isstadion. Ryktena säger att han stannade hemma i Kongsberghallen med halva laget och installerade duschar i omklädningsrummen. Därför fick den stora publiken och vi spelare i Skien gå miste om årets stora händelse, mötet med "Legenden i målvaktshjälm". Kanske kan förklara den dämpade stämningen i hallen...
Men duscharna sägs ha blivit riktigt bra! Tidigare fick man ta till den gamla klassikern som folket utanför Fjälkinge (läs Vånga, Arkelstorp, Sibbhult mm) kör på fortfarande. Kasta kallt vann i spann från sjön på varann.




Vila i frid, Kongsberg Hockey-Team



Vila i frid, 1918 Hangaren



Vila i frid, Legenden med målvaktshjälm


Bemärk: Legenden med målvaktshjälm är en oerhört spelskicklig center med split-vision lik Sveriges bästa Div. 2 center Filip Nilsson. Då han ej ville ge ut bild på sin klassiska hjälm fick jag motvilligt leta upp en på nätet. Legendens hjälm är en vit Jofa-hjälm. Deras svampmodell som var populär i Sverige i början på 90-talet. Men gallret på bilden var detsamma, Tomas "Osten" Östlund gallret från hans Storhetstid i Djurgården.


/ Captain #6

 


Kommentarer
Postat av: Nisse

Denna hangar påminner lite om självaste Kempehallen! Du skriver ruggigt bra Ted, ser otroligt lovande ut!

2012-02-29 @ 19:40:22
Postat av: Ted

Haha visst gör den det Nisse ;) Tack ska du ha :) Det värmer själen :)

2012-02-29 @ 22:59:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0