En säsong som minst sagt varit händelserik, både i positiv och i negativ mening.
En säsongssummering kommer så småningom, givetvis!

Men till matchen igår.

Vi mötte ett Grüner som innehåller en hel del äldre spelare som "varit med förr" liksom.
Det är väl inget tempo-lag direkt. Men man är väldigt skickliga och samspelta. Man hittar varann bra. Sen har man ett par riktigt vassa lirare, såna som går in och avgör matcherna.

Vi själva gör en bra match, inte minst första perioden. Grüner gjorde 0-1, men vi gick upp i 1-1 och 2-1 innan första pausen kom. En period som böljar ganska mycket fram och tillbaks. Vi får utdelning i två klassiska "skitmål". Lite typiskt att "skitmålen" skulle komma först i sista matchen...

Andra perioden, som vanligtvis brukar vara våran svagaste i matcherna är god. Vi gör jobbet rejält, och även i denna period är det böljande spel. Vi trycker tillbaka Grüner, Grüner trycker tillbaka oss.
Men sammanfattningsvis en bra period.
Dock så gör Grüner två mål i denna period, och har därmed en 2-3 ledning inför sista perioden.

Sista perioden väntar och vi är överens om att vi verkligen ska gå för det!
Det är det sista vi gör denna säsong, så det finns absolut ingenting att spara på!
Men dryga 7 minuter före slutet så ökar Grüner på, 2-4 och ljuset släcks nog för de flesta med Lynx-anknytning.
Men inte för oss i laget, och med 3 och en halv minut reducerar vi och en dramatisk avslutning väntar.
Spelet förläggs i gästernas zon, och trycket är massivt.
Men målet kommer inte. Istället är det Grüner som kontrar in 3-5 i tom kasse.

Matchen är slut, men vi har gjort en bra avslutningsmatch.
Innan vi glider av isen tillsammans för en sista gång så tackar vi våran fantastiska publik som stöttat oss under hela säsongen.
I omklädningsrummet sen så infinner sig den där underbara känslan som det alltid gör när en säsong är över.