Efter match, Narvik Arctic Eagles, Home

Från läktaren bevittnade jag en fantastisk ishockeymatch.

För det var ju just det, en fantastisk ishockeymatch!

Att det var ett Lynx som var laddat till tänderna kunde jag se redan när dom gled ut på isen ett par minuter före nedsläpp.
Hur Narviks form var vet jag inte, man spelade en tung match mot Comet så sent som igår. Ganska många restimmar före den matchen, så om man hade lite tunga ben samt skallar så har jag full förståelse för det.

Så blir det väl automatiskt för samtliga lag i de hära långresokamperna.

Matchen startade ursinnigt.
Redan efter 16 sekunder låg pucken i Lynx kasse.
Men målet dömdes bort pga att den storspelande keepern Chand Smith blivit pååkt i samma veva och hans hjälm flög av.

Istället kom ledningsmålet för gästerna drygt 3 minuter senare.

En första period som spelades i ett högt tempo bjöd på en hel del fint spel och en hel del chanser åt båda håll.
Och lite styvt 14 minuter in i perioden så kommer den efterlängtade kvitteringen.

Och den för dagen ENORMA publiken fick en fin anledning att jubla och låta en viss eufori ta över kroppen!

Pausvila och 1-1 på tavlan.

Andra perioden bestod sen av gammal hederlig Hawaii-hockey.
Spelet böljade och chanserna blandades.
Lynx fick äntligen lite medstuds och gick PANG; PANG upp till 3-1!
Reduceringen från Narvik kom sen bara en knapp minut efter Lynx 3-1.
4-2 och 4-3 small också till innan det var dags för den andra pausen.

En mycket händelserik andraperiod var till ända och uppe i Templets värmestuga mös folket runt med kaffe, varma chips, pommes och en och annan våffla.
Det som knöt samman dom alla var deras breda leenden på läpparna.
För nog hade Lynx och Narvik bjudit på en kanonmatch såhär långt!

Tredje perioden rivstartade sedan med en utvisning åt vardera lag inom loppet av 47 sekunder.

Och vi fick vänta nästan hela 6 minuter på nästa mål.
Som tur var så var det Lynx som fick det, 5-3 med lite drygt 15 minuter kvar skulle väl gå?

Spelet fortsätter att bölja och att det är publikfriande ishockey går inte att snacka bort!

Med 6 och en halv minut kvar reducerar Narvik återigen, 5-4.
Och här startade h-lvetet för undertecknad....

Att vara med på planen är en sak.
Att sitta på läktaren och se sina lagkamrater på isen en annan.

Med en puls på ca 190 blev det en kamp för mig att försöka överleva de sista 5 minuterna.

Mina Hestra-tumvantar blev lite av räddningen....
Dom hade jag nämligen framför ögonen.

Nej usch och fy!

Tillslut ljuder Hesa-Fredrik och jag drar en lättnadens suck....

Festen fortsatte i omklädningsrummet där Ali Ali Ali brakade lös med en segerrusig "Pastor" som avslutare!

3 poäng smakar MUMMA!

______________________________________________________________________________

Andra reflektioner från denna underbara tillställning i Templet....

Keepern Chand Smith gjorde sin fjärde match i den mörkblå tröjan.
Detta var hans klart bästa!
Syns klart idag att han börjar komma in i det!
Grym match idag!!

#77s "målfeiring" iform av fiolspelande var en riktig klassiker som dammades av!
Längesen man såg den!

Narvik har det fortsatt tufft på bortaplan.

Matchen idag KOMMER INTE få samma efterspel som den för två veckor sen.

Det var fans på plats, FRÅN NARVIK!!!
Helt fantastiskt!
Kan tyvärr inte uppskatta hur många man var, men otroligt kul och stort att det fanns såpass många på plats från Narvik!
Att resa över 1500 km enkel resa för att stötta sitt lag är respekt!!
Och det säger en hel del om hockeykulturen däruppe i nord!