Final & Helg

Det var som vanligt i bilen påvägen hem från jobbet. Precis som alla andra underbara fredagar dunkar Radio Grenland igång den mycket speciella "Fredagslåten" runt en 16:04. Den gör mig alltid lycklig på nåt vis och får mig att komma igång lagom till helgen!

Så med en skön känsla sitter jag nu framför TVn och väntar på Tre Kronors "Final-match" mot CCCP.


  

VS. 

 


Det är alltså Ryssland som står för motståndet denna afton för vårat älskade landslag.
Ett Ryssland som inte alls imponerat på mig i detta VM. Å andra sidan har väl Sverige bara imponerat i vissa perioder.
Ett Ryssland fyllt av individuellt skickliga spelare såsom Malkin, Datsyuk och Kuznetsov. Sen har man en grym keeper i Varlamov.
Just detta med individualister som Malkin behöver inte alltid vara positivt. Det jag sett av ryssarna hittills har som sagt inte imponerat. Malkin glider runt, släpper aldrig pucken, gör livsfarliga dragningar på offensiv blå osv.
Givetvis är han en världsspelare, en kille som kan avgöra vilken match som helst på egen hand. Men mot ett starkt svenskt lag kommer han inte loss. Hoppas Mårts ger "Kron Wall of Pain" fria händer. En bamsesmäll tidigt i första!? Malkin är ju ingen liten kille själv direkt, men Väggen med #7 har gjort det förut....

Detta blir första tuffa matchen för Tre Kronor. De tidigare matcherna av mer "Vänskapskaraktär" har funnits där för att laget skall komma igång.
Nu är det allvar!

Just att Sveriges lag är ett starkt LAG talar för vinst!
Fasth blir förstekeeper, Hedman kan kliva ur garderoben, Erik Karlsson fick hänga en i förra (viktigt för honom), Ståhlberg har börjat leverera o "The Mule" (Franzén) har återuppstått.

NU BÖRJAR VM!!

____________________________________________________________________________________________

Träning på is i tisdes o igår. Och det slutade som vanligt.
The Old-Timers vann båda gångerna med 2-1 i matcher.

Tisdag:
Våran vana trogen släppte vi första matchen till Ungguttarna.
Andra kampen klev vi fram och visade både moral och klass. Överkörning.
Tredje kampen, läs ovan.
Det mest anmärkningsvärda denna tisdagsafton var annars klubbikonen Stian Haagensens comeback :) samt Andy Söberg Holte och Mats Nyegaards alla brända megalägen....

Torsdag:
I Coach Brett Stewarts frånvaro var det Ass.coach Steinar Sörum som höll i trådarna. Han lade in en liten stafett som en extra morot till första kampen. Vi skulle göra den klassiska Dahlén-svängen runt däck (med puck). Ungguttarna fick se sig utklassade...
Efter segern i stafetten fick The Old-Timers starta första matchen med en 3-0 ledning. Ett försprång vi nog behövde efter alla våra torskar i "Första kampen". Segersiffrorna skrevs till 5-2 om jag inte missminner mig.
Andra kampen gick sen klart till ungguttarna efter att man seglat iväg till en solklar 4-0 ledning. Då sprattlade vi till litegranna, två snabba och de flesta i hallen trodde nog att en magisk upphämtning var på g. Men icke. Ett höstlöv seglade in och ungguttarna jublade högt till sin historiska seger (de har aldrig någonsin slagit oss i andra kampen)!
Tredje kampen sen då, jodå. Vi gick upp till en kassaskåpssäker ledning, 3-2. Denna ledning höll vi sedan tiden ut vilket betydde seger, 2-1 i matcher och en sammanlagd ledning nu för The Old-Timers 4-0 i matcher.
Undrar när Ungguttarna skall ta sin första seger?

_____________________________________________________________________________________________

Förresten, Patric Hörnqvist har tackat JA till VM spel och ansluter i det närmaste till truppen i Stockholm. Är väl bara att njuta av att ännu en grym Ishockeyspelare snart kommer finnas med i Tre Kronor :)
_____________________________________________________________________________________________

Helgen annars då. Den kommer bestå av en hel del. Keeperförvärvet Robin Lindal med sambo dyker upp imorrn för lägenhetstitt, jobbsnack mm mm.
Centerförvärvet Robbin Kristiansson med sambo beräknas dyka upp imorrn med, med ett rejält flyttlass dessutom. De blir alltså norrbaggar på heltid någongång under helgen. 
Och sist, men inte minst, min kära mor och min kära syster dyker även dom upp under helgen :)
Helgen kommer bli fullsmockad! :)

Sämre kan man ju ha det om man säger så :)
____________________________________________________________________________________________

Odd Grenland spelar för övrigt borta på söndag mot nykomlingen Hönefoss (där Lunkan, Dustin o Macke håller till) för att sedan redan på onsdag ta emot en annan nykomling, Sandnes Ulf på Skagerak Arena. 6 poäng hade suttit som en crocket-klubba mot skenbenet!
____________________________________________________________________________________________

NU KÖR VI SVERIGE, NU BÖRJAR FESTEN!!





Hoppas att ni kära läsare får en lika fantastisk helg som jag ska få :) 


/ Captain #6

Trackback
RSS 2.0