Smaken av sura ryska håsor.....

Ja, den värsta besvikelsen efter gårdagens blågula genomklappning har lagt sig.

Det var en fantastisk match, i två perioder.

Sen hade skådespelaren tillika ärkegrisen Alexei Yemelin samt den zebra-klädda finnen och jänkaren förstört den svenska festen.

Vet att man inte skall skylla på domarn, men i gårdagens match tog dom helt enkelt för mycket fokus. Det var nästintill omöjligt att fokusera på annat när de gjorde bort sig så fruktansvärt. Jag var skogstokig och hade det inte varit för att vi har ett så bastant TV-bord så hade vi inte haft nåt TV-bord idag....
Och man såg tydligt att de svenska spelarna också var rejält förbannade, det kan man bara inte snacka bort. Rutin och fokus hit och rutin och fokus dit, sånt syns när man själv kan spelet.

Det började med Yemelins spearing på vår bäste spelare igår, Johan Franzén. Jag vet inte var domarna lärt sig reglerna, men när till och med min mamma som jag har på tråden på skype säger: - ska inte det vara matchstraff?
Då är det nåt som inte stämmer.
Det fortsätter med en Yemelin som likt en fotbollsspelare i La Liga faller ihop (två gånger) som om han just skjutits med ett avsågat hagelgevär i magen i en situation med Franzén framför målet.
Vad gör domarn som står 1 meter bort? Jo han tar ut The Mule. Och här vänder matchen.

Innan denna händelse hade vi blivit bjudna på totalhockey från Sveriges sida. Det kändes lika bra och tryggt som det gjorde mot Tjeckien. Även om ryssarna absolut inte var ofarliga, så kändes det som att "det här tar vi"!
Den känslan kan ifninna sig i vissa matcher, och den är fin den!

När sedan han Yemelin hänger en balja, ja då gick luften totalt ur säkerligen varenda svensk som på nåt vis fanns med i matchen. Från mig, i en soffa i en tvårummare i norska Skien till en fjärdelina-gnuggande Niklas Persson iklädd Tre Kronor-munderingen.

Jaja, nog om alla pajaser.
Känns lite som Wikegård sa efter matchen. Jag är inte orolig efter förlusten.
Jag tror snarare att det kan va gott och nyttigt med en förlust. Det sägs att en förlust kommer i varje mästerskap.
Låt oss hoppas att detta var Tre Kronors förlust.

Faktum är att man innan situationen med Franzén och fotbolls-ryssen var klart bättre än Ryssland.
Faktum är att man har ett otroligt bra lag! Som kommer vara som bäst om några dagar då slutspelet tar fart.
Då har man även fått in Hörnqvist. Och med största säkerhet en nyttig förstärkning till. Om det blir Kung Henrik, Bäckström eller Mattias Ekholm vill jag inte orda om.

Jag hoppas överallt att Franzéns brutna näsa inte skall bromsa hans framfart.
Jag hoppas överallt att Jonathan Ericssons skada skall bli bra nu, för han behövs!
Jag hoppas överallt att Viktor Fasth skall snäppa upp sitt spel till den nivå han kan spela på. Visst, grymma räddningar igår. Men en keeper måste kunna kliva fram och vara overkligt bra i ett mästerskap!


Malkin va grym, som vi oftast sett honom i de senaste åren. Han är farlig såfort han är över offensiv blå i stort sett. Snacka om att kliva upp när det gäller! Ne, räknar med att Mårts sätter "Kron Wall of Pain" på honom tidigt i en eventuell slutspelsmatch.
_____________________________________________________________________________________________


 

VS.

 

Ikväll ska Italien få sota för det här. Ikväll har Sverige chansen att stå för en rejäl utskåpning ala Skien IHK säsongen 2011/2012.
Ikväll har Sverige chansen att återfå ett självförtroende att bära med sig in i slutspelet.
Såg lite av Italien-Tjeckien igår. Det var ingen vacker syn.

Ne, allt annat än seger och målfest i Globen får väl nästan betraktas som ett fiasko.

Nu har man denna matchen, samt en match mot Lettland kvar i gruppspelet. Här kan man samtidigt passa på att hjälpa våra lillebröder Norge och Danmark. Norge som krigar om en fjärdeplats med Lettland och Danmark som kämpar med näbbar och klor för en överlevnad i A-VM.

Ser framemot en hel del snygga mål ikväll!

_____________________________________________________________________________________________

Nu har vi brytit ihop, nu tar vi oss samman igen och står enade bakom vårt gul-blå lag ikväll!

Upp på sadlarna igen Tre Kronor!!


Ha en fantastisk lördag gott folk!!


/ Captain #6

Trackback
RSS 2.0