Tisdagens match.....

Igår spelades den 7e matchserien mellan The Old-Timers och Ungguttarna på Skien Isstadions blanka is.

The Old-Timers innehöll ett potentiellt nyförvärv, en reslig back som kan komma att bli Skien Ishockeyklubbs spelare inom den närmaste tiden (mer om det då isåfall).
Ungguttarna var dagen till ära förstärkta av 3 högerfattade ytterforwards. En helt klart trevlig bekantskap. Tre killar med bra fart på rören och som dessutom gick rätt på mål.

Just detta, att gå rakt på mål borde flera av våra spelare ta efter. För mycket dutt och svåra pass/dragningar brukar sällan löna sig.

Matchen då. Jo, jag skulle nog vilja säga att det var en av de 2-3 bästa isträningarna på HELA säsongen. Ganska skrämmande att den kommer i slutet på maj.... Men jaja, nu ska det fortsätta såhär håller jag mina tummar för!

Anledningen till att träningen var såpass bra beror till mångt och mycket på antalet folk. Igår var vi hela 21 utespelare och 4 keepers. FANTASTISKT tycker jag som blivit van vid helt andra siffror efter den gångna säsongen... Men i ärlighetens namn är det ju standard för en någorlunda seriös klubb att ha 20 utespelare och minst 2 keepers på varje isträning. Så inget man ska jubla högt och bli förvånad över. Det är ju bara så det SKA vara. Blir spännande att följa utvecklingen!

Vi spelade 5 mot 5, varje lag hade alltså två hela femmor, plus 1 gutt i Ungguttarna.
Och det var som vanligt, först till 5 mål som gällde.

Första matchen börjar The Old-Timers förvånande nog i ett rasande tempo (vi brukar alltid vara segstartade som ni vet). 2 snabba och Ungguttarna fick verkligen träna försvarsspel!
Trycket och dominansen fortsatte genom hela matchen, Ungguttarna fick dock lov att sticka upp på små kontringar då och då och tilläts göra 2 ganska enkla mål efter horribla försvarsmissar på offensiv blå.
Tror första matchen slutade 5-2, kanske 5-3. Nej, 5-2 tror jag det blev.

Andra matchen blev lite mer avslagen från The Old-Timers sida. Men det kändes ändå kontrollerat och med en storspelande Espen Tangen med nya madrasser på benen i kassen kunde vi inte torska. Ryktena efter kampen sa att det blev 2-2, och det stämmer nog.
Märkligt nog hann vi bara spela 2 matcher denna afton. Vi brukar ju alltid hinna minst 3. Kanske kan bero på att målvaktsspelet från samtliga keepers igår var riktigt bra! Inga badbollar eller höstlöv slank in här inte!

Segerdansen efter matchen bjöd den smått patetiska vaktmästaren på då han visade sitt missnöje över Coach Bretts svartsprayade linjer runt blålinjerna samt då flertalet av oss valde att stretcha på isen ett par minuter efter träningens slut. Undrar när denna karl ska förstå att han jobbar inom service-yrket!? Kanske bättre för dig att återgå till dina rosor och pelargoner i din gamla blomsteraffär.....

Sammanlagd ställning nu, 7-0 i matcher till The Old-Timers.
_____________________________________________________________________________________________

Matchen igår var som ni förstår riktigt bra och kul!
Tempot var högt och spelet bra!

De som imponerade mest på mig var rutinerade backen Mats Nyegaard. Han kommer till jobbet varje dag och man vet exakt vad man får från honom.
En genomstabil back, som spelar efter sina förutsättningar. Enkelt spel med puck hela tiden. Otroligt stabil och stark i försvarzon. Ger ALLTID 110%!
Just detta med enkelt spel med puck är det några andra backar i vårt lag som borde se och lära av Mats!!

Den andre var Daniel Lindblad.
Jag har aldrig under denna säsongen sett Daniel kämpa nämnvärt. Men igår, fyfasen vilket slit! Han forecheckade och åkte skridskor som om han aldrig gjort annat!
Daniel är annars en oerhört spelbegåvad ytterforward, som kan slå de där avgörande passningarna. Kan han nu även börja kriga och åka skridskor så har vi en kanonspelare i #34!

En ny sak för resterande del av sommarens matcher (fungerar det fint kanske Coach Brett väljer att tillämpa de även under säsongen) kommer bli att jag delar ut en fantastiskt fager Stråhatt till den i mina ögon bäste spelaren på banan. Stråhatten skall sedan bäras med stolthet före och efter kampen sålänge spelaren befinner sig i garderoben. 
Stråhatten gick igår till ovan nämnda Daniel Lindblad!





/ Captain #6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0