Majhetta & Helguppdatering....

Maj är här, och den ena av våra två termometrar visar overkliga 43 grader! Den befinner sig på solsidan skall tilläggas. Den andra av dom två, som befinner sig på skuggsidan visar 11 grader. Så nog är det behagligt väder i Skien en ledig dag som denna.

Helgen bestod ju av svenskbesök som sagt. Mycket som ska ske på kort tid innebär ofta stress och motsvarande. Men, vi hann ändå med en hel del trevligheter.
De förhoppningsvis nya invandrarna i Skien hann med att titta på ett antal lägenheter. Dom hann med ett antal jobbintervjuer. Vilket givetvis är sketabra!

Vi hann även umgås en hel del. Vi svenskar tillsammans liksom. Fredagen spenderades hemma hos coach Steinar som bjöd på öl medan Laila bjöd på himmalagad pizza! Helge försökte bjuda på sitt special tea. Men av ren rutin valde jag att avböja och våran gäst litade nog på mig.
Lördagen visade jag och min sambo gästerna runt här omkring. Herkules med sina 110 butiker lockade såklart kvinnorna. Centrum likaså, med Arkaden och andra trevliga tjej-utflyktsmål. Med sina mäns kontokort strövade de omkring medan vi två snälla pågar lugnt provade runt bland alla de 100-tals make-fåtöljerna. Bäst var nog bänkarna på torget i ett soligt Skien. Hockeysnack grabbar emellan är ju aldrig fel, särskilt inte i lugn o ro. Kan tänka mig att våra tjejer fann det avkopplande att traska runt i affärer utan att ha en sleten kille i hasorna som hotar med att falla ihop på golvet inom 3 minuter.... Här nånstans emellan hanns även en supermysig fika i hamnen med.
Söndagen spenderade vi nån timme i det fantastiska Brevik. Tillsammans med den gode Espen Tangen besökte vi Brevik som är känt för sin fantastiska glass. Brevik är en liten fiskeby, en riktig sommarby. Påminner litegrann om Simrishamn därhimmavée. Här njöt vi i hamnen tillsammans med varsin glass.


Brevik

De blivande? invandrarna fortsatte sen sina utflykter igår (både jag o Marta jobbade) tillsammans med Espen innan de vid 16-snåret satte kurs hemåt.

Det man kan konstatera efter denna helgen är att våra tjejer verkar inneha exakt samma intressen vilket såklart bådar gott för allas parter! ;)

______________________________________________________________________________________________

Är det fler än jag som längtar tills Sveriges VM-premiär på fredag!?
Kl 20.15 är det nedsläpp på Globen där Tre Kronor skall ta emot lillebror Norge. Känns inte som att resultatet från fjorårets VM ska upprepa sig va!?
Ne, vilket lag de gul-blå kommer ställa på isen i detta hemma-VM!
NHLs i särklass bästa offensiva back tillika Norris Trophy (NHLs bästa back, de andra två är Zdeno Chara & Shea Weber) kandidaten Erik Karlsson blev klar häromförleden vilket såklart är en JÄTTEförstärkning!
Detta kommer bli ett kanonroligt VM och jag kan knappt vänta tills fredagen....
En hel del journalister och experter utser den här svenska upplagan till ett av de bästa lagen Tre Kronor ställt på skridskorna i ett VM genom tiderna!
Kanada, Ryssland, Finland mfl. ser ju inte helt dåliga ut heller!
Vilket mästerskap vi kommer att få följa!

Tänkte bjuda er på mitt "Drömlag" i detta VM innehållandes de spelare som i nuläget finns med!

Förstekeeper:
Viktor Fasth
Andrekeeper: Cristopher Nihlstorp

Förstafemma:
Erik Karlsson    Victor Hedman
Johan Franzén    Henrik Zetterberg    Daniel Alfredsson
Andrafemma:
Niklas Kronwall    Jonathan Ericsson
Gabriel Landeskog    Marcus Krüger    Loui Eriksson
Tredjefemma:
Niklas Hjalmarsson    Mattias Ekholm
Viktor Stålberg    Calle Järnkrok    Jakob Silfverberg
Fjärdefemma:
Jonas Frögren    Staffan Kronwall
Fredrik Pettersson    Niklas Persson    Joel Lundqvist
Extra forward: Johan Larsson
Extra back: Jonas Brodin


Om en liten stund kommer ett avslöjande, nämligen Nyförvärv nr 2 till Skien IHK!



/ Captain #6

Trackback
RSS 2.0