Поздравляю Россию!

Efter IKEA-besöket i lördes blev jag väntat nog sjuk. Feber osv kom som ett brev på posten. Men idag mår jag bättre och är tillbaka på benen.

Annars var helgen helt okej. Efter att ha vaknat lite risig i lördes, medveten om att jag lovat sambon en utflykt till IKEA i Kristiansand fick det bli till att missbruka Alvedon. Med viss möda och lite besvär överlevde jag dagen, och sambon var lycklig som en speleman. Då blir man ju glad själv också :)
Samtidigt som jag sedan satte ihopa IKEA-pinalerna tittade jag på semifinalen Tjeckien-Slovakien. En ganska fantastisk match. Slovakien krigade sig till finalplatsen. Zdeno Chara spelade väl 31-32 minuter eller nåt. Det kändes som att han inte lämnade isen de sista 2 perioderna.

Några timmar tidigare hade ryssarna krossat Finland. Den matchen missade jag dessvärre. Men Malkin hade stor show. 

Det var en ren fröjd (trots febern) att beskåda VM-finalen nerbäddad i soffan igår.

Men innerst inne någonstans kände jag att det skulle bli en ganska avslagen final. Det kändes som att Slovakien skulle vara helt slut efter urladdningen mot storebror Tjeckien. Man hade gått runt på lite folk, och det kändes som om de var lite nöjda med att bara tagit sig till final.

När Chara sen bombar in 1-0 blev jag lycklig. Det bästa som kunde hända för matchen.

Det blev lite fight om det. När sen ryssarna väl fått hål på slovakerna så bjöd dom oss på fantastisk ishockey. En uppvinsning jag inte kan minnas att jag tidigare sett i en VM-final. Vackra mål, glädje och ett samspel som fick självaste förstafemman i Rasta att blekna vid jämförelse.

Att se de här stora stora stjärnorna Malkin, Ovechkin, Semin (eller Syomin som det envisas med) och Datsyuk samarbeta och glädjas tillsammans har ingen människa tidigare upplevt. 
I tidigare VM och OS har det snarare varit en intern fight om vem som är den störste stjärnan, vem som gör flest poäng, vem som är högst i hierarkin osv. 
Men i detta VM har vi sett ett enat ryskt lag. Alla krigade för varann, speciellt i slutspelet. Malkin täckte ju för fasen till och med skott!!

Ryssland gick igenom VM med bara segrar, extremt imponerande!
Och givetvis var Ryssland väldigt värda det här guldet efter deras fantastiska insatser.
Man har varit totalt överlägsen allt motstånd turneringen igenom, inget snack om det.

Det som imponerar mest på mig från det här ryska laget är att man bara har 8 spelare från NHL. Resten spelar i KHL. Det visar att KHL har utvecklats till exakt det som ryssarna hoppades på när ligan startades för några år sen. Man har blivit den i särklass bästa och starkaste ligan i Europa. Man har även närmat sig NHL. Självklart är det en bra bit kvar till samma nivå som NHL, men man har närmat sig rejält.

Elitserien som för bara några år sen sågs som den klart bästa ligan i Europa är idag inte ens i närheten av KHL. Det är den bittra sanningen.

Ne, man har något stort på gång i rysk hockey, det är ett som är säkert. Skall bli oerhört spännande att följa utvecklingen med den nya förbundskaptenen Zinetula Bilyaletdinov, som i sitt första VM som head coach alltså fått ihop ett LAG av alla de stora stjärnorna och tagit en ytterst välförtjänt guldmedalj!
_____________________________________________________________________________________________

I veckan får vi besök av två tilltänkta nyförvärv. Det handlar om en forward och en back. Det handlar även om två mycket bra ishockeyspelare.
Hoppas såklart på två underskrifter där i slutet på veckan. Om så skulle bli fallet publiceras det givetvis på Hockeyns Bakgård såfort bläcket torkat ;)

Presentationen av "Bomben" närmar sig med stormsteg förresten ;)
_____________________________________________________________________________________________

Odd Grenland spelade igår borta på klassiska Lerkendal i Trondheim mot Rosenborg BK. Man fick med sig 1 poäng hem till Skien efter att ha krigat sig till 0-0. Starkt gjort! Nu vänder det!! :)

_____________________________________________________________________________________________

Grattis Ryssland!


/ Captain #6

Trackback
RSS 2.0