Fotbollspremiär och solsken...

Då var söndagen kommen. Helgen har varit innehållsrik. Igår var jag en runda nere på Herkules (stans stora shoppingcenter), där det var en massa folk som vanligt. Tror dock de va lite mer än vanligt just igår. Samtliga Odd Grenlands spelare satt uppradade och skrev autografer, sålde biljetter, supporterprylar och liknande. Fotbollsstämningen är verkligen hög här nu, och förväntningarna på laget är stora.
Idag är det som sagt dags för premiär. Hemma på Skagerak Arena tar man emot Sogndal. En match man ska vinna enkelt om man ska vara med i toppen och kriga. Det snackas om 8000 åskådare. Det lär bli en härlig fotbollsfest i ett fantastiskt väder på en fantastisk arena!
Måste hylla Ishockeyklubben lite här! Jag tycker det är ett fantastiskt bra samarbete man har med Odd. Vi får chansen att se bra fotbollsmatcher från bra platser, samtidigt som man får uppleva stämning på hög nivå. Ja, ifjor när vi nyss flyttat hit kom storklubben från Oslo, Vålerenga på besök. Det var tryck det!
18.00 är det avspark. Ser mycket framemot denna säsong, ska bli spännande att följa mitt nya favoritlag!

  VS. 


På hockeyfronten har det också hänt en hel del denna helg. I kvalserien till Elitserien fortsätter Djurgården att förbrylla. Ny förlust igår. Hemma mot hopplösa Elitseriejumbon Timrå. Man är dock bara 3 poäng bakom tvåan Rögle och har fortsatt god chans. Men att Djurgården skulle få sådana besvär med att försvara sin plats i Elitserien trodde jag inte. Trodde Timrå skulle ramla ur, men dom har ju kommit upp flera snäpp i sitt spel och leder serien, 4 poäng före Rögle och BIK Karlskoga.
Att sedan Rögle och BIK skulle ligga 2a och 3a på 9 poäng var är ju i sig en skräll. Rögle bortaslog igår Leksand med hela 5-2. Leksand som vanligt de senaste säsongerna, sämst när det gäller. Sämst när det gäller passar ju även klockrent på Kung Connys Örebro HK. Man sprang igenom Allsvenskan på ett imponerande vis, men i Kvalserien har man bara mäktat med ynka 2 poäng. Lite fiasko-varning över deras prestation såklart, och nu är man också borta från chansen att nå Elitserien. Mer fiasko-snack kommer när du läst en bit till.

I kvaserien till allsvenskan ser det i nuläget ut att bli två nya lag i Allsvenskan kommande säsong. Asplöven HC toppar serien på 10 poäng, Karlskrona HK skuggar på 9. Borås HC har också 9, Sundsvall 8. Därefter följer de andra två blekinge-lagen i denna serie, Olofström IK på 5 och Kallinge/Ronneby på 1. Hade faktiskt varit riktigt kul, och även bra för svensk hockey med Asplöven och KHK i allsvenskan nästa säsong. Varken Borås eller Sundsvall känns direkt exotiskt om du frågar mig. Ett satsande lappgäng från Norraste Norrland samt ett storsatsande Blekinge-gäng hade nog kunnat göra lite avtryck i hockey-Sverige och satt lite extra färg på tillvaron.

Kvalet till ettan då? Jo, här kommer vi in på fiaskot jag talade om tidigare. Givetvis handlar det om Tyringe. När man misslyckats att ta sig upp de två senaste åren har man fint hänvisat (läs skyllt) på sin genomtänkta 3-årsplan. "Det är inte denna säsongen vi ska upp, det är nästa. Enligt 3-årsplanen är det så minsann!" är klassiska citat som Tsos anhängarna hävt ur sig. Det var alltså denna säsongen man skulle ta klivet upp. Och jovisst, det började ju bra. Man vann serien, tämligen enkelt. Västervik skuggade väl, men det kändes ganska stabilt. I play-offet sedan så började man med att slå ut Sörhaga/Alingsås efter visst besvär i första bortamatchen. Men ändå, enkelt avancemang. I nästa play-off väntade mittenlaget från serien, Boro/Vetlanda. Här torskade Tsos en match och tvingades till att avgöra detta över 3 matcher.
I kvalserien sen då, jo precis som vanligt de senaste åren. Sämst när det gäller!! Man har inte alls räckt till, och chockförlusten mot Nittorp i premiären, på hemmaplan är nog den matchen som förstört alltihopa är jag rädd för.
Senaste matchen för Tsos, hemma mot Kungälv svek publiken. Lite över 700 hade letat sig till Hovet. Vilket var sämre än snittet i seriespelet.
Vet att Tyringe folket brukar kalla Kristianstadspubliken för medgångssupportrar. Kasta inte sten i glashus säger jag.
Nu hoppas man på att bli bästa trea, av alla kvallag. Kanske man får en gratisplats i ettan ändå.
Undrar om man tar fram en ny 3-årsplan nu eller vad som sker.
Med mitt KIK och Osby IK hjärta ska jag väl inte direkt säga att jag skräner blod.


Vill till sist passa på att slå ett slag för min vän och hans sambos mycket inspirerande blogg Gymaholics.se.
Träning, kropp, kost mm mm är bara lite av allt dom skriver om. Ni finner den även ute till vänster under länkar.

Ha en fin våffeldag alla ni trogna läsare!!


/ Captain #6  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0