Utflyktsdags....

Halvtimmen efter jobbets slut igår blev jag upplockad utav min gode vän Mats Nyegaard. Hockeytokiga som vi är hade vi bestämt oss för att resa mot Oslo och semifinal nr 5 (av 7). Matchen skulle spelas i smautrevliga Lørenskog Ishall. Just i denna hall var vi och spelade för några månader sen mot Rasta. Den gången fick hallens vaktmästare samt Rastas hockeyklädda lagkapten sköta speakerbåset med klocka och diverse. Publiken i vår match bestod av min sambo, Ola Hs sambo samt vår sportchef med son.
Vi vann matchen stort, men trots det hade jag bara traumatiska minnen från det tidigare besöket.

Efter gårdagens match är dock de traumatiska minnena borta. Drygt 2000 på läktarn, bra tryck och inramning samt en fartfylld och händelserik match gjorde denna måndagskväll till en riktigt härlig afton!


Lørenskog Ishall

Lörenskog ledde innan matchen med 3-1 i matcher och hade chansen att gå till final (Stavanger Oilers är redan klara för final). Det var också Lörenskog fyllt med profiler som gamle Röglekeepern Jürgen Penker, gamle Boforsprofilen Peter Messa, skridskovirtuosen jänkaren Garrett Raboin, monstertacklaren och gamle Linköpingspelaren Martin Laumann Ylven samt den oerhört rutinerade (41 år!!) norske landslagskaptenen Tommy Jakobsen som började matchen klart bäst. Man kopplade ett starkt grepp om Vålerenga och hade ett par riktigt kvalificerade lägen. Men den för dagen omutliga Vålerengakeepern Patrick DesRochers tog allt som kom emot honom denna kamp. Vålerenga kontrade in två baljor, för övrigt riktigt snygga och vann matchen med 2-0 efter ett extremt disciplinerat försvarsspel över hela banan. Man var piskade att vinna och grisade sig helt enkelt till segern. Alla medel är ju tillåtna! Bara man inte spelar som Rasta, Ringerike II, Jar, Jutul II, Drammen, Nesöya och Nes II vill säga ;)

I Vålerenga blev jag väldigt imponerad av nr 91, Magnus Hoff. Grym offensiv kvalité! Vass matchen igenom!

Jag o Mats satt länge och studerade Lörenskogs klackledare. Vilken kille! Undrar om han har träningsvärk i långfingret idag?

Imorrn är det 6e matchen i semiserien. Den går på Jordal Amfi. Hemmafördel för Vålerenga alltså. Håller nog faktiskt en liten tumme för VIF här :)

Tyvärr fick jag aldrig chansen att beskåda Vålerengas coach, tillika Norges bäste spelare genom tiderna Espen "Shampoo" Knutsen. Vi satt i fel vinkel, därav denna grava miss. Sen är ju inte killen den störste människan heller, men hans imponerande hårsvall kan väl knappt gå att missa.... Det får bli en annan gång.

Vill minnas att man under Linköpings hemmamatcher i Cloetta Center kunde spela ett såkallat "Hit-Bingo". Man köpte ett par bingobrickor innehållandes moståndarlagets tröjnummer. Varje gång Martin Laumann Ylven satte in en propp så duttade man på moståndarens nummer. Ja, alla har vi väl spelat Bingo-Bongo så alla vet väl hur de funkar. Jäkla kul grej för övrigt! Nåt bingo hade dom inte i Lörenskog, men kan tänka mig att hans spel såg likadant ut. Han tacklade på i stort sett allt som rörde sig, till publiken och framförallt klackens stora förtjusning!

Ungefär samma njutning som jag fick i kroppen då jag såg Tore André Flo i söndes fick jag igår. Att se en kille som Tommy Jakobsen spela är en fröjd för ögat. 41 år gammal dominerar han rinken likt fältherren Tobias Grahn dominerat mittbanan i Sveriges bästa lag (läs Mjällby AIF) de senaste 2 åren i FotbollsAllsvenskan. Inte ett felpass. Inte ett felbeslut. Inte en fot fel på 60 min! Har haft förmånen att se honom live nu två gånger + ett par TV-matcher denna säsongen, och han har varit lika bra varenda gång. Nu är han kanske inte i "rätt" ålder, men det hade varit kul att se honom i Elitserien. Hade han varit 32 eller nåt så :) Han gjorde faktiskt en säsong i Djurgården 95-96. Men gjorde nog inget större intryck den gången. Men 3 OS, 1 som kapten. 17 VM varav 13 i A-gruppen och 5 som kapten talar sitt tydliga språk! Vilken kille!


Ha en fortsatt god kväll gott folk, snart är det fredag!


/ Captain #6   

Trackback
RSS 2.0