Torsdagsafton på Isstadion....

Kvällens match spelades i ett rejält avslaget tempo. Förklaringen var kort och gott Coopertestet före ispasset.

Det var en hel del slitna ben som äntrade isen drygt 18.40, det vill jag lova.

För egen del kändes det fruktansvärt. I stort sett varje "kraft" skär var en plåga och krampkänningarna fanns där hela tiden. Men men, är det försäsong så är det. Det är såhär det ska kännas, inget snack om det.

Tragiskt nog infann sig bara 1 keeper. Vilket innebar att Robin Gallefos Dahl (till vardags stabil back) fick klä på sig madrasser o allt. Heder till dig Robin!
Robin stod sedan för oss, The Old-Timers.

Första matchen visade Ungguttarna mycket vilja till en början. Taktiken gick inte att ta miste på. Tight försvar och en utsänd fiskare högt högt i mittzon.
Det lönade sig.
Vips, 3-0 till Ungguttarna.
När The Old-Timers väl vaknat till liv och lärt sig deras taktik var det deras match för hela slanten!
0-3 underläget vändes till en 5-4 seger.
Mest anmärkningsvärt här var Simen Kristiansens (som för dagen fick ikläda sig The Old-Timers oerhört tvålfagra blå tröja) spel. Ynglingens 2 oerhört vackra mål låg bakom vår monstervändning! Samt "Bergens" fortsatta oförmåga att se nät......

Andra matchen sen då.
Jo, vi får igång målfabrikationen rejält och ångar upp till en 4-0 ledning.
Ungguttarna tilldelas sen en straff, vilken är totalt solklar. Legenden Miroslaw Copija visar att hakningarna från 80-talet sitter i ännu.
Ungguttarna missar straffen, men målet kommer i sekvensen efter. 
Sen händer något konstigt. Domaren väljer då att kliva in rejält i handlingen. Ungguttarna tilldelas ännu en straff, utan att pucken ens släppts efter målet, anledningen är för mig fortsatt oklar, kan vara nåt som hänt utom synhåll för mig. Pang, mål igen. Domaren ropar ut att ställningen är 3-3... Jaha!
Detta kom såklart som ett slag i ansiktet mot The Old-Timers som inte kunde resa sig från domarens okända domslut.
Två fiskarmål och segern var Ungguttarnas.
Mycket har man upplevt under sin karriär, men att domaren går in och ändrar på resultaten har jag nog minsann aldrig förr varit med om. Inte ens på en träning. Men jaja, någon gång skall vara den första.
Det är domaren som dömer.

Sudden väntade.
Hockey är mycket av ett mentalt spel, och det syntes idag. The Old-Timers orkade inte resa sig efter domarens intåg i matchen.

Är kanske bra för Ungguttarnas självförtroende att få vinna nån gång, även om man idag fick grav hjälp av en 6e spelare med pipa i mun :)

2-1 i matcher alltså, TILL UNGGUTTARNA!!! GRATTIS BOYS!!


Ställningen är nu 9-1 i matcher till The Old-Timers.


Kvällens Stråhatt gick till Simen Kristiansen, som till vardags spelar i Ungguttarna. Men ikväll fick han kliva in i The Old-Timers rooster. Och vilka matcher han gör sen :)
Till skillnad från Robbin så väljer Simen att visa lite känslor :)





/ Captain #6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0